Peter Simon Správy

Krásny počin detičiek a ich rodičov: Spoločne vysadili rôzne stromy, FOTO

Pri príležitosti Dňa stromu sa v materskej škole na ulici Ernesta Rótha v Rožňave konala krásna akcia.

Ilustračný obrázok k článku Krásny počin detičiek a ich rodičov: Spoločne vysadili rôzne stromy, FOTO
6
Galéria
Zdroj: MŠ Ernesta Rótha

Ako informovala riaditeľka MŠ E. Rótha v Rožňave Alica Benediktyová, tematika environmentálneho cítenia a angažovanosti je významnou formatívnou zložkou komplexného rozvoja osobnosti dieťaťa a je jednou z oblastí profilácie Materskej školy na ulici Ernesta Rótha v Rožňave. Medzinárodný deň stromu sa oslavuje už od r. 1872 a v súvislosti s týmto sviatkom, ako aj zameraním MŠ pripravila škola v spolupráci s Občianskym združením rodičov projekt „Deň stromu“, ktorý sa zameriava na identifikovanie a realizáciu pozitívnych ľudských činností v prospech prírody.

„V dopoludňajšej časti projektu deti so svojimi pedagógmi realizovali zážitkové edukačné aktivity, ako napr. pozorovali, poznávali, pomenovávali stromy, kríky a ich plody; poukázali na význam drevín pre prírodu a človeka; vytvárali frotáž kôry stromov a obrázky z rôznych prírodnín a pod,“ informovala riaditeľka.

Ako doplnila, popoludní sa k deťom pridali aj ich rodičia či starí rodičia a spoločne vysadili stromy a kríky v areáli materskej školy. „Do školskej záhrady tak pribudli lipy, javory, celtisy, tulipánovník, okrasné slivky, jabloň, tavoľníky, smrečky. Tieto dreviny časom ešte viac zútulnia prostredie okolo hracích a odpočinkových zón, ktoré sú obľúbeným komunikačným, relaxačným i športovým priestorom pre veľkých aj malých. Príklad dospelých je prínosom pre vývoj dieťaťa, ktorým sa vytvára vedomie o potrebe starať sa o prostredie školy, ulice, sídliska, či mesta. Deti i dospelí mali zároveň možnosť zašportovať si a zabaviť sa na rôznych stanovištiach,“spres­nila Alica Benediktyová.

Podľa jej slov, zmysluplne strávený čas detí s rodičmi a zamestnancami MŠ v školskom prostredí je benefitom pre vzájomné vzťahy v rodinách i vo vzťahu k materskej škole.

Projekt bol realizovaný vďaka finančnej dotácii mesta Rožňava a spoluúčasti Občianskeho združenia „Naša škôlka – Rožňava“ pri MŠ E. Rótha v Rožňave.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Obrazom: Deň stromu
6
Galéria
Zdroj: MŠ Ernesta Rótha
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM