Peter Simon Rôzne

Kostýmy, pomaľované tváre i plnenie zábavných úloh: Na TIETO imatrikulačky prváci v Rožňave len tak nezabudnú

Imatrikulačné slávnosti patria k neodmysliteľnej súčasti štúdia na strednej škole. Zažil ich azda každý. Na svoju imatrikuláciu do cechu "obchoďákov" budú spomínať po včerajšku aj prváci Obchodnej akadémie v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Kostýmy, pomaľované tváre i plnenie zábavných úloh: Na TIETO imatrikulačky prváci v Rožňave  len tak nezabudnú
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie sa konalo v divadelnej sále OKC v Rožňave. Príchod študentov okolo deviatej predpoludním naznačoval začiatok slávností. Na úvod sa prítomným prihovorila zástupkyňa riaditeľa Obchodnej akadémie, Daniela Žiaková, ktorá študentom zaželala dobrú zábavu, ale aj veľa úspechov v škole. Po týchto slovách sa začala už len zábava.

Staršie ročníky si pripravili pre prvákov bez pochýb pestrý program. Ako prvá nastúpila na pódium trieda I.A. Všetci boli nahodený do oblekov, ale zato mali úplne pomaľované tváre. Po niekoľkých úspešných i neúspešných disciplínach, ako tanec, prednes básne o štvrtákoch, ale aj ďalších zaujímavých úlohách ich vystriedala I.B trieda. Žiaci tejto triedy boli oproti áčke nahodený v zaujímavých maskách a kostýmoch. Aby to bolo férové, každá trieda dostala tie najzaujímavejšie a najsmiešnejšie úlohy, pri ktorých sa prváci aj zapotili a publikom poriadne zasmialo. Veď o to šlo azda každému. „Prváci dostávajú zaujímavé úlohy, ktoré musia splniť, ak ich splnia dostanú sladkú odmenu, prípadne potom nejaký trest, ak sa úloha nesplní,“ dodala profesorka Alica Koľveková. Veru, trest poniektorých neminul. No chuťové bunky dali prvákom poriadne zabrať. Starší študenti pripravili ako trest zaujímavú kombináciu jedál, ktoré už na prvý pohľad nevyzerali dobre, vo forme jednohubiek.

Počas celej slávnosti sa na javisku prestavili aj starší žiaci, ktorý si pripravili pre spolužiakov zaujímavé scénky a nechýbali ani kultúrne vložky či už tanec, ľudovky, alebo hudobné vystúpenie kapely. Žiaci Obchodnej Akadémie si skutočne dali záležať na príprave slávnostnej imatrikulácii. Svojou kreativitou a vtipom pobavili všetkých divákov v sále. „Program sa mi páčil, bolo to zaujímavé a vtipné,“ prezradila po slávnosti študentka Gabika.

„Je to lepšie ako po iné roky, podľa mňa je program zaujímavejší,“ prezradil mimo kameru Marek.

„Neviem ako ostatný, ale ja som sa na niektorých scénkach strašne pobavil,“ dodáva s úsmevom Michal.

Náš portál sa bol s kamerou pozrieť na tieto slávnosti a pripravil reportáž v ktorej nájdete viac vyjadrení študentov a zaujímavé zábery. Želáme príjemné sledovanie.

Foto: Struk

Imatrikulačky Obchodná akadémia
1
Galéria
Imatrikulačky Obchodná akadémia
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM