Peter Simon Samospráva

Košický samosprávny kraj sa zbavuje prebytočných budov: Dve sa našli aj neďaleko nášho mesta

Košický samosprávny kraj vyhlásil obchodné verejné súťaže na predaj viacerých nehnuteľností. Tri z nich sú v Košiciach, dve v Nižnej Slanej, dve v Spišskej Novej Vsi a po jednej skupine nehnuteľností v Strážskom, Čiernej nad Tisou a vo Vyšnom Medzeve. Ide o predaj budov a pozemkov.

Ilustračný obrázok k článku Košický samosprávny kraj sa zbavuje prebytočných budov: Dve sa našli aj neďaleko nášho mesta
Zdroj: TASR

Niektoré nehnuteľnosti ponúka krajská samospráva na predaj opakovane. Záujemcovia musia svoje ponuky vo všetkých prípadoch predložiť do 25. januára do 14.30 h na adresu vyhlasovateľa súťaže, informovala dnes TASR Katarína Jantošovičová z KSK.

Súťažné podmienky, ktoré sú k dispozícii na webstránke www.vucke.sk v časti Úradná tabuľa – Majetok – Predaj majetku, je okrem iného stanovená aj povinná finančná zábezpeka uchádzačov. Súťažné podmienky si záujemcovia môžu prevziať aj osobne na Úrade KSK, na odbore správy majetku. „Súťažné návrhy bude posudzovať Komisia Zastupiteľstva KSK k hospodáreniu s majetkom 26. januára 2016,“ doplnila Jantošovičová.

V našom okrese ide hneď až dve budovy, ktoré sa nachádzajú v obci Nižná Slaná. V Nižnej Slanej je na predaj štvorpodlažná budova internátu s pozemkom a budova bývalého stredného odborného učilišťa s pozemkami. Navrhovaná kúpna cena musí byť vyššia ako finančná zábezpeka 9000 eur, resp. 4000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM