Správy

Košický kraj pripravuje karanténne zariadenia: Jedno má vzniknúť aj v Rožňave

Na potreby zdravotníkov v prípade núdzového stavu myslí aj Košický samosprávny kraj. Poskytnúť vie viac ako 1200 izieb v školských internátoch, ktoré sú z dôvodu prerušenia výučby aktuálne prázdne.

Ilustračný obrázok k článku Košický kraj pripravuje karanténne zariadenia: Jedno má vzniknúť aj v Rožňave
Zdroj: Dnes24.sk

Košický samosprávny kraj vyčleňuje kapacity vo svojich školských zariadeniach pre prípad karantény aj pre zdravotníkov. Aktuálne prebieha dezinfekcia školských internátov.

„Aj napriek tomu, že situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu je v našom kraji relatívne pokojná, môže sa to rýchlo zmeniť a my chceme byť v tejto ťažkej dobe čo najviac nápomocní a hlavne pripravení. V každom regióne nášho kraja sme preto zabezpečili ubytovacie kapacity pre prípad ubytovania záchranárov, ozbrojených zložiek, dobrovoľníkov, ale aj každého ohrozeného alebo nakazeného človeka vírusom COVID-19. Už teraz máme k dispozícii desať zariadení s viac ako 1 200 izbami a 3 500 lôžkami,“ informoval košický župan Rastislav Trnka.

Uvoľnené priestory budú okrem zdravotníckeho personálu, hasičov či policajtov v prípade krízy slúžiť aj pre tých, ktorí budú musieť byť v povinnej karanténe.

V rámci kraja je pripravená Škola v prírode Kysak, v Košiciach bude pre prípad potreby k dispozícii aj Školský internát, Medická 2 a internát pri SOŠ, Grešákova 1. V Rožňave kraj vyčlenil internát pri Obchodnej akadémii, Akademika Hronca 8, v Michalovciach je to Internát Dúha na Špitálskej ulici, v Spišskej Novej Vsi Školský internát pri Hotelovej akadémii. V Sobranciach je ako karanténne zariadenia pripravená zrekonštruovaná Turistická ubytovňa v správe SOŠ obchodu a služieb v Sobranciach a vo Viničkách Turistická ubytovňa pri SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku.

Na riešenie situácie v súvislosti s COVID-19 vyčlenil Košický samosprávny kraj z rezervného fondu viac ako 3 065 000 eur. Použité budú najmä na nákup ochranných pomôcok, dezinfekčných prostriedkov, či prípravu a zabezpečenie karanténnych zariadení.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM