Lukáš Zavacký Správy

Košický dvojdukát sa teší veľkej obľube: Ostal už len obmedzený počet kusov, stúpla i cena!

O zberateľský set košického dvojdukáta je mimoriadny záujem, združenie na to preto reagovalo. Za necelé dva týždne od uvedenia novinky na trh totiž ostalo voľných už iba niekoľko kusov.

Ilustračný obrázok k článku Košický dvojdukát sa teší veľkej obľube: Ostal už len obmedzený počet kusov, stúpla i cena!
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Cena dukátov, ktoré sa razia v štátnom podniku v kremnickej mincovni vo veľmi vysokej kvalite, stúpla až o 40 percent. Tvorca myšlienky košického lokálneho platidla, Vladimír Gürtler, uviedol, že vedenie združenia na výmenu tovarov a služieb pozorne monitoruje situáciu ohľadom distribúcie dukátov.

„Vedenie bolo nútené zareagovať na enormný dopyt po zberateľskom sete a aj preto došlo k zmene výmenného kurzu voči euru,“ pokračoval. Kým pri štarte sa pohyboval na úrovni iba 6,85 eura za set, dnes sa vie záujemca o dukáty dostať k nemu až za 11,95 eura. Na predaj ostalo už len 100 kusov.

Cieľom zavedenia platidla je to, aby ho občania viac-menej využívali na podporu rôznych služieb a podnikateľských záujmov subjektov, ktoré predávajú produkty a služby v Košickom samosprávnom kraji, respektíve v Košiciach. „Záujem o dukáty je veľký, stretávame sa však s menším problémom, a to takým, že ľudia si ich nechávajú na pamiatku,“ priznal V. Gürtler.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM