Ľubomír Hudačko Samospráva

Kosenie v meste sa preberá ešte aj na Facebooku: Čo sa nepáči Rožňavčanom?!

Už pár dní sa na sociálnej sieti búria niektorí Rožňavčania ohľadom kosenia v našom meste. Niektorým sa nepáči celá organizácia, druhým zas to, že na niektoré miesta v našom meste podľa nich pozabudli a niektoré kosia príliš často.

Ilustračný obrázok k článku Kosenie v meste sa preberá ešte aj na Facebooku: Čo sa nepáči Rožňavčanom?!
Zdroj: Dnes24.sk

Na ďalšiu vec nás upozornil čitateľ, ktorému sa zas nepáči, ako sa kosenie realizuje. „Robím celý týždeň aby som uživil rodinu a v sobotu, keď si chcem trošku dlhšie pospať a oddýchnuť si ,tak ma budí neznesiteľný hluk tých kosačiek, snáď mám právo na oddych a moje deti, ktoré chodia do školy taktiež. Mohli by začať s kosením o trošku pozdejšie, alebo nie hneď z rána začať pod oknami,“ rozčuľoval sa čitateľ, ktorý nechcel byť menovaný.

Tomu ohľadom kosenia prekáža navyše aj iné. „Ako som si všimol, keď to už pokosia, tak by to mohli lepšie zorganizovať, pokosené pohrabú a nechajú tak na kôpkach. Buď to fajne zmokne, následne hreje rozpálené slnko a hnije to, zapácha a nie je to len na Juhu alebo Vargove Pole, ale aj blízko centra pri dolnej Bille a nad Tescom. Denne tadiaľ chodia deti do škôl či ľudia do práce a späť,“ vraví svoj názor na celú vec. S otázkami sme sa obrátili na Technické služby mesta Rožňava, ktoré tieto práce realizujú.

Na dané výčitky sa nám vyjadril riaditeľ spoločnosti Ivan Demény: „Skorý príchod jari zaznamenal posun aj v plánovanom časovom harmonograme kosenia plôch verejnej zelene na území mesta. Kosiť sa začalo tento rok už v druhej polovici mesiaca apríl. Kosba verejných plôch sa sídliskách Stred a Vargove Pole sa v tomto období rozbieha s miernym omeškaním oproti predpokladom podľa plánovacieho harmonogramu v dôsledku daždivého počasia. Ukončenie kosby týchto sídlisk plánujeme do konca 23. týždňa 2014, tým vlastne bude pokosené celé mesto. Hrabanie a naloženie pokosenej trávy zabezpečujú pracovníci malých obecných služieb a zvoz pracovníci TSM s tromi nákladnými autami. Prosím o pochopenie, že trávniky v celom meste nie sú pokosené naraz, pokosiť trávniky na území mesta trvá istý čas. Kosíme pomocou dvoch traktorových kosačiek / Holder 250 a ZTR 165/ a pomocou desiatich strunových kosačiek na ploche 60 ha," reagoval riaditeľ I. Demény.

Zdroj: Peter Simon

V Rožňave pokosili, ale neupratali: Takto to vyzerá v uliciach mesta!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM