toš Rôzne Správy

Koronavírus: Aj takto ovplyvnia rozhodnutia krízových štábov najbližšie dianie v Rožňave

Zatvorené múzeum, knižnica, stopka aj v kine, zrušené verejné podujatia... Ako to bude v Rožňave vyzerať počas najbližších dní?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Aj takto ovplyvnia rozhodnutia krízových štábov najbližšie dianie v Rožňave
Zdroj: pixabay.com

Ústredný krízový štáb Slovenskej republiky od 10. marca po dobu 14 dní vydal zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí pre všetky ústredné orgány štátnej správy, miestnej samosprávy a verejnej správy.

Na základe rozhodnutia krízového štábu Košického samosprávneho kraja dočasne zatvorili svoje brány všetky kultúrne organizácie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

Zatvorené sú tak aj Banícke múzeum v Rožňave či Gemerská knižnica Pavla Dobšinského. Až do odvolania sú tiež zrušené podujatia v Gemerskom osvetovom stredisku a zatvorené jeho zariadenia (Dom tradičnej kultúry Gemera, hvezdáreň, kino).

Hvezdáreň mala napríklad na nedeľu a pondelok 15., 16. marca pripravené podujatie ku Dňu hvezdární a planetárií, ktoré je tým pádom zrušené.

Z dôvodu prevencie pred šírením koronavírusu na Slovensku, sú od 10. do 23. marca zatvorené aj všetky expozície SNM – Múzea Betliar.

Upozornenie: nejedná sa o kompletný zoznam zrušených podujatí či zatvorených inštitúcií na území mesta. Nemapovali sme komerčný priestor.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM