Peter Simon Správy

Kontrolórka si posvietila na kávomaty: Nezaplatené dane, ešte ako tak, ale kto toto umiestnil na rožňavský úrad?

Kontrolórka nášho mesta si nedávno posvietila na platenie daní kávomatov a nevýherných automatov. To, čo zistila vyvolalo búrlivú diskusiu v mestskom parlamente.

Ilustračný obrázok k článku Kontrolórka si posvietila na kávomaty: Nezaplatené dane, ešte ako tak, ale kto toto umiestnil na rožňavský úrad?
Zdroj: TASR

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve padla reč aj o kontrole daní kávomatov a nevýherných automatov. Kontrolórka nášho mesta Katarína Balážová predniesla pred prítomnými poslancami záver jej správy. To, čo počuli poslanci následne vyvolalo búrlivú diskusiu.

Kontrolórka mesta Rožňavy zistila, že až 13 prevádzkovateľov automatov na kávu neplatí za ich chod dane.

Ďalším zaujímavým faktom je aj to, že jeden z nich je umiestnený priamo v budove mestského úradu v Rožňave. „Chcem sa spýtať na bod tri, kávový automat v budove mestského úradu. Automat nie je označený v zmysle VZN, nedá sa zistiť prevádzkovateľ, nemá uzatvorenú nájomnú zmluvu, neplatí za spotrebu vody a energie. To akože vážne? V budove máme automat a nevieme kto ho prevádzkuje,“ uviedol šokovane poslanec Ivan Kuhn a dodal, „Ako niekto môže doniesť na MsÚ automat, osadiť ho, napojiť na vodu a elektrinu a mestský úrad nevie o ničom? Ja mám bujnú fantáziu, ale toto je už silné kafe,“ vyjadril voje pocity Kuhn.

Kontrolórka Katarína Balážová následne uviedla, že zatiaľ nezistili, ako dlho bol kávomat neprihlásený. „Ani ja som netušila, že to objavíme, ale objavili sme to. Prijali sa už opatrenia,“ uviedla Balážová. Primátor Pavol Burdiga následne prítomným poslancom uviedol, že dlžnú sumu budú spätne vymáhať, no o akom postihu a pre koho už neupresnil.

Môže vás zaujímať: Poslanci odklepli návrh opráv chodníkov: Capák vyrukoval na primátora, bod takmer stiahli z rokovania

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM