Peter Simon Správy

Koncertný návrat po 20-tich rokoch: Krásne slová Igora Timka z No Name o Rožňavčanoch

V priestoroch divadla Actores sa uskutočnil fantastický hudobno-vizuálny koncert. Na novoročnom koncerte divadla sa oň postarala hudobná skupina No Name, ktorá sa do Rožňavy vrátila po 20. rokoch. Čo prezradil známy Igor Timko?

Ilustračný obrázok k článku Koncertný návrat po 20-tich rokoch: Krásne slová Igora Timka z No Name o Rožňavčanoch
14
Galéria

Bravúrny návrat do Rožňavy. Skupina No Name koncertovala v našom meste po dlhých 20. rokoch. Divadlo kalendárny rok odštartovalo vo veľkom štýle. Po niekoľkoročnom prehováraní zo strany manažéra divadla, Róberta Kobezdu, hudobníci v priestoroch Actores predviedli svoje kvality. Vypredaná sála divadla tak zažila parádnu show. Známi hudobníci ukázali aj zmysel pre humor.

Najväčšie hity kapely, ako napríklad „Čím to je“, „Žily“ či „Ty a tvoja sestra“ odzneli v akustických aranžmánoch. Skupina spolu so sláčikovým kvartetom vytvorila nezabudnuteľnú atmosféru.

Koncert, ktorý roztancoval celé publikum, trval skoro dve hodiny. Kapela si za svoj výkon na záver vyslúžia obrovský standing ovation. Následne pokračoval slávnostný prípitok, kde odznelo niekoľko príhovorov a potom už vytúžené fotenie prítomných s hudobnou skupinou.

Bývalí spolužiaci

„Po rokoch prehovárania sa nám sem konečne podarilo priniesť kapelu No Name. Je to z prozaického dôvodu, my sme spolužiaci s Igorom a Zolim a je to 20 rokov, odkedy tu boli naposledy. Divadlo oslavuje 25. výročie, tak sa nesmierne tešíme tomu, že tento kalendárny rok môžeme odštartovať spolu s touto fantastickou skupinou,“ povedal herec a manažér divadla, Róbert Kobezda.

Ako doplnil, divadlo má do nového roku pripravený naozaj bohatý a pestrý program. „Pripravujeme nové inscenácie aj obnovenú premiéru. Ak sa všetko podarí, tak pripravujeme pre divákov aj septembrové prekvapenie a samozrejme nás čaká hosťovanie po Slovensku. Máme v pláne pripravovať aj nové projekty a prinášať sem do Rožňavy nové divadlá a nových umelcov,“ dodal Kobezda.

Určite neľutujem, že sme sem prišli

„Robo ma nakoniec prehovoril, ale samozrejme tam pre nás musel byť vhodný termín a adekvátna vec. Myslím si, že keď sa to takto urobí, tak je to vzácne a koncert sa vypredá a dlho sa o tom ešte hovorí. Sme radi, že kapela No Name sa tu mohla ukázať v takomto šate a s takýmto programom. Určite neľutujem, že sme sem prišli. Podľa môjho názoru sláva nie je v Prahe ani v Bratislave, ale kapela pre svoj život potrebuje hrať aj menšie mestá. Ako hovorím, my sa aj sem radi vrátime, len to musí trošku vychladnúť, aby ten návrat bol opäť adekvátny,“ hovorí na úvod pre web Dnes24.sk spevák kapely Igor Timko.

Ako Igor doplnil, reakcie divákov ho potešili. „Publikum je naučené kultúre, takže ľudia krásne reagovali a bolo aj veľa vtipných momentov,“ uviedol Timko.

Rožňava z Košíc na skok

Na otázku, aký bol pre kapelu návrat do Rožňavy Igor Timko odpovedal, že naozaj príjemný. „Keď koncertujete len 67 kilometrov od Košíc, tak to je z nášho pohľadu už také, ako keby sme ani necestovali. Po koncerte prídeme domov tak budeme mať ešte "absťák“ asi si dáme kolečko do Humenného a naspäť (smiech). Lebo tie kilometre, ktoré robíme smerom na západ, susedných Čiech a do Prahy sú naozaj väčšie a sme dosť rozlietaní," povedal frontman skupiny No Name.

Divadlu želám len to najlepšie!

„Želám im naozaj len to najlepšie, veľa tvorivosti, veľa nových divákov, veľa nápadov, nebáť sa. Robo Kobezda aj Táňa Masníková, to sú naozaj šikovní ľudia a majú veľmi dobrý kolektív, inak by 25 rokov v meste Rožňava divadlo určite neudržali,“ uviedol na záver Igor Timko.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Obrazom: Koncert skupiny No Name v Rožňave
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM