Peter Simon Kultúra

Koncert v tuneli pod Homôlkou je na programe už dnes: Akcia v podzemí očami organizátora!

Tunel pod Homôlkou pochádza ešte z obdobia druhej svetovej vojny, no žiadny vlak ním nikdy neprešiel. Ľudia z Gemera sa ho v posledných rokoch rozhodli využiť inak. Čítajte info priamo od organizátora tretieho ročníka Koncertu v tuneli pod Homôlkou, ktorý je na programe už dnes 4. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Koncert v tuneli pod Homôlkou je na programe už dnes: Akcia v podzemí očami organizátora!
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok je to už tretí ročník Koncertu v tuneli pod Homôlkou, venovaný P. E. Dobšinskému. Organizátormi podujatia sú Lesné družstvo Slavošovce, OZ Slavoj Slavošovce a obec Slavošovce.

Tunel, ktorým celé desaťročia tiekla voda a bol v zanedbanom stave, sa rozhodli Lesné družstvo Slavošovce a obec Slavošovce vyčistiť. Po úprave vstupného portálu, vyčistení samotného tunela a po zistení, že sa v tuneli nachádza dobrá akustika, prišiel zaujímavý nápad. Usporiadať v útrobách historickej stavby malé podujatie!

„Prvá pokusná kapela, ktorá v tuneli vystupovala, bola Nebeská muzika z Terchovej a potom bol Sexit. To bol teoreticky ten nultý ročník. V okolí sa veľa tej kultúry neudeje a podujatie malo skvelý ohlas. Kým na nultom ročníku sme privítali ľudí z okolia, ten posledný tu boli už aj návštevníci z Košíc a Prešova,“ uviedol pre náš web organizátor Rudolf Pažitka s tým, že po úspešných predchádzajúcich ročníkoch sa budú snažiť podujatie organizovať každoročne.

Ďalej nás zaujímal tohtoročný výber účinkujúcich a ich následná reakcia k vystupovaniu v tuneli pod Homôlkou. „Na začiatku musím uviesť, že účinkujúce skupiny sú so mnou v priateľskej spojitosti a to bol možno jeden z dôvodov, prečo ich pozvať do tohto krásneho prostredia. Samozrejme sme prihliadali aj na komerčnosť daných vystupujúcich. Hviezdy večera ako Kandráčovci, Metalinda a Massriot asi ľudom predstavovať netreba. Ich reakcie boli si myslím úplne prirodzené a plné očakávaní, kedže v tuneli veľa hudobných formácií ešte nevystupovalo,“ hovorí Pažitka.

Ďalším z cieľov podujatia je prezentovať náš kraj v širokom ďalekom okolí a hlavne obec Slavošovce, ktorá je rodiskom svetového rozprávkara P. E. Dobšinského. „Výťažok z akcie bude použitý na práce v Slavošovských lesoch, ktoré boli postihnuté víchricou a tento rok sú z dôvodu enormného sucha poškodené ďalšie stromy. Peniaze sa použijú na znovuoživenie nášho lesa,“ uviedol na záver organizátor podujatia Rudolf Pažitka.

Organizátori sa tešia na každého návštevníka, no upozorňujú na bezpečnosť, keďže sa podujatie koná priamo v lese.

KOMPLETNÝ PROGRAM NÁJDETE TU.

Čítajte tiež:

Spevák Robo Šimko o koncerte v tuneli pod Homôlkou: Návštevníci sa majú určite na čo tesiť!

Peter Sámel z Metalindy o ceste na Gemer: Hrali sme na rôznych miestach, ale v tuneli ešte nie!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM