Peter Simon Kultúra

Kollárovci či Kultúrbeh vol.1: Čo prinesie aktuálny týždeň v Rožňave a okolí?

Vyberte si, kam skočíte počas tohto týždňa v Rožňave a okolí. Na svoje si prídu milovníci hudby aj divadla.

Ilustračný obrázok k článku Kollárovci či Kultúrbeh vol.1: Čo prinesie aktuálny týždeň v Rožňave a okolí?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Mlyn Baska Malom 2019 – výstava

7. – 11. október 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave pripravilo v spolupráci Občianskym združením Pre partnerské mestá Rožňavy výstavu Mlyn Baska Malom 2019, ktorá je výstupom z Medzinárodného tábora MLYN 2019 Rožňava. Na výtvarnom tábore sa zúčastnilo 16 výtvarných umelcov nielen z Rožňavy a okolia, ale aj z celého Slovenska a partnerských miest Rožňavy – maďarských miest Szerencs, Budapešť a Miškovec, poľského Cieszyna, srbskej Bačka Topole a rumunského Gheorgheni. Samotnú výstavu bude možné navštíviť do 30. októbra 2019.

Koncert Kollárovci

11. október 2019 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Kapela Kollárovci je originálnym zoskupením mladých, talentovaných hudobníkov. Svojím hudobným umením zabávajú a rozveseľujú už mnoho rokov poslucháčov doma i za hranicami Slovenska. Ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá vyčarí na vašej tvári úsmev, nadšenie a dobrú náladu.

ŽIVÁ VODA | Teáter Komika

13. október 2019 od 15:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Netradičné spracovanie rozprávky na motívy bratov Grimmovcov. “Tečie voda kade tade, aj jaj jaj, bez nej život nebude, aj-jaj-jajajajaj”.

Kultúrbeh vol. 1

13. október 2019 od 9:30 hod., Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor, Rožňava
Prvý športovo-edukatívny beh v histórii Rožňavy, ktorý nás zavedie k tým najkrajším a najvzácnejším miestam nášho mesta. Prudko vhodný pre rodiny s deťmi, zaľúbené páry, športových amatérov, profesionálov i teoretikov, poslancov a vedenie mesta, manažérov, podnikateľov i zamestnancov v mužskom i ženskom prevedení, skrátka pre všetkých Rožňavčanov, Rožňavčanky a zvyšok sveta.

Jesenná výstava

13. október 2019 od 15:00 hod., Kultúrny Dom, Gemerská Hôrka Samospráva obce Gemerská Hôrka, Hôrka s.r.o. a Občianske združenie Horkai zorganizuje Jesennú výstavu od 13. do 18. októbra 2019 v Kultúrnom dome v Gemerskej Hôrke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM