Peter Simon Správy

Klub športovej kynológie v Rožňave pre deti: Výcvik psov si pozreli krok po kroku, FOTO

Členovia klubu športovej kynológie z nášho mesta pripravili pre deti z detského domova nevšednú udalosť. Na vlastné oči si mohli pozrieť rôzne ukážky poslušnosti psov.

Ilustračný obrázok k článku Klub športovej kynológie v Rožňave pre deti: Výcvik psov si pozreli krok po kroku, FOTO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Klub športovej kynológie Slovakia, ktorý pôsobí v Rožňave od roku 2015 v rámci svojej činnosti, ktorú vykonáva pre obyvateľov Rožňavy, pripravil akciu pre deti z detského domova v našom meste. Tí si mohli na vlastné oči pozrieť rôzne ukážky výcviku psov. „Členovia klubu takéto cvičenia robia pre Rožňavčanov skoro každodenne. Hoc kto môže prísť a zapojiť sa. Každý pes je jedinečný a od nás ľudí záleží, ako si ho vieme vycvičiť a následne sa tak aj správa,“ hovorí bývalý policajný psovod Ladislav Janespal.

Klub športovej kynológie Slovakia oslovil priamo Detský domov na Ružovej ulici v Rožňave. Na psy sa tak prišlo pozrieť niekoľko desiatok detí, ktoré sledovali výcvik so zatajeným dychom. „Pre návštevníkov z detského domova sme špeciálne zorganizovali výcvik a rôzne ukážky. Na podobné ukážky pre širokú verejnosť sme podporený mestským zastupiteľstvom neboli, no tieto, ktoré sa konali sme vytvorili za pomoci sponzorov. Aj napriek odmietnutia zo strany poslancov mesta sme k zorganizovaniu podujatia pristúpili s radosťou a bez váhania vyšli v ústrety domovu. Okrem ukážok sme deťom pripravili aj balíčky, tričká a občerstvenie, ktoré šlo fakticky z nákladov klubu.“ uviedol Ladislav Hlatky z klubu.

Ako dodal, akcia pre deti sa uskutočnila aj z dôvodu bližšieho spoznania správania psov. „Keď už chceme mať v meste poriadnu socializáciu psov, tak musíme k tomu viesť deti od malička. Väčšina psov sa kupuje hlavne pre deti a mali by poznať určité základy. Každý rodič musí zvážiť, aké plemeno kúpi svojej ratolesti a práve na takomto výcviku dieťa dostane nové poznatky a skúsenosti,“ hovorí Hlatky a dodal, že ich klub je jediným oficiálnym v našom meste.

Pozrite si v našej galérii zaujímavé fotky z akcie.

Obrazom: Deti z detského domova si prezreli ukážky športovej kynológie
45
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM