Peter Simon Kultúra

Každý si nájde to svoje: Kam si v Rožňave vyraziť posledný aprílový víkend?

Počas najbližších dní sa môžeme v našom meste a blízkom okolí zabaviť na rôznych podujatiach. Kde a kedy sa konajú?

Ilustračný obrázok k článku Každý si nájde to svoje: Kam si v Rožňave vyraziť posledný aprílový víkend?
Zdroj: TASR

4. pohľady z južného Borsodu

25. – 26. apríl 2019 o 9:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na výstavu s názvom 4 pohľady z južného Borsodu, ktorej vernisáž sa uskutočnila 7. februára 2019 o 15:30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25.

Znovuzrodené pamiatky II.

25. – 26. apríl 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, si pre všetkých záujemcov prichystalo ďalšiu zaujímavú výstavu s názvom Znovuzrodené pamiatky II.

Výtvarné spektrum 2019

25. – 26. apríl 2019 od 9:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Výtvarné spektrum – bolo uzavreté vernisážou výstavy najúspešnejších prác. Verejnosti sa predstavuje svoju tvorbu 14 autorov z regiónu, ktorí prihlásili do súťaže celkovo 50 výtvarných prác. A nejde len o klasickú maľbu, ale aj netradičné techniky ako airbrush, enkaustiku, či kolorovanú grafiku.

Od srdca maľované

25. – 26. apríl 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na výstavu Moniky Vozárovej OD SRDCA MAĽOVANÉ, ktorá bude doplnená veľkonočnými kraslicami z dielne Danky Lackovej. Vernisáž výstavy sa uskutočnila 11.04.2019 (vo štvrtok) o 15.30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25.

Kino Apollo

25. apríl od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
HIGH LIFE- Príbeh sa odohráva vo vesmíre na palube kozmickej lode. Skupina trestancov sa rozhodla namiesto doživotia slúžiť vede a stali sa z nich pokusné objekty experimentu – prítomná doktorka – častokrát proti ich vôli – im odoberala spermie s cieľom inseminovať mladú ženu. Na palube ostáva iba Monte a jeho dcéra Willow a žijú v úplnej izolácii. Otec a dcéra sa blížia k svojmu cieľu – k čiernej diere, kde prestáva existovať čas i priestor.

Pohľad z blízka

26. apríl 2019 od 17:00 hod., Mauzóleum, Krásnohorské Podhradie
Riaditeľka SNM – Múzea Betliar Tímea Mátéová predstaví jeden z najfascinujú­cejších a najzáhadnejších romantických príbehov v našich dejinách a aj príbeh výstavby samotného mauzólea.

Deň zeme

27. apríl 2019 od 9:00 hod., Zážitkové centrum Sentinel, Rožňava
Podujatie bude prebiehať od 9:00 do 17:00 hod. a je určené pre deti a mládež. Na podujatí sa návštevníci naučia zábavnou formou správne triediť odpad, záujemcov okrem toho čakajú aj rôzne súťaže, prednášky a takisto prehliadka Expozície prírody Slovenského krasu a priľahlých oblastí.

Jarná gruntovačka rožňavskej Kalvárie

27. apríl 2019 od 9:00 hod., pri Hvezdárni, pod vodojemom
Ide o akciu, počas ktorej sa organizácie cestovného ruchu, ktorých hlavným cieľom je rozvoj cestovného ruchu a turizmu, spojili, aby vyčistili vybrané lokality na svojich územiach po turistickej sezóne. Tento raz sa pustia aj do okolia rožňavskej Kalvárie.

Grófka bez kaštieľa – výstava v betliarskom múzeu – Finisáž

27. apríl 2019 od 17:00 hod., Kultúrny dom, Betliar
V kultúrnom dome v Betliari sa bude konať finisáž výstavy Grófka bez kaštieľa – Elizabeth Olgyay Andrássy a jej pozostalosť. Bodkou za jej životným príbehom bude premietanie nového dokumentárneho filmu „Stella – A Story About War“ /Stella – Príbeh o vojne/ z dielne švédskej televízie, ktorý sa natáčal aj v kaštieli Betliar a na hrade Krásna Hôrka, na motívy knihy Stelly Kuylenstierna Andrássy „Horí pusta“. Vstup na finisáž je bezplatný.

Sherlock Holmes (premiéra Actores)

27. apríl 2019 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Pes Baskervillský je Holmesov najznámejší a najzáhadnejší prípad. Sir Arthur Conan Doyle postupne vykresľuje desivú atmosféru slatín a oboznamuje nás s legendou rodu Baskerville, ktorý prenasleduje pekelný pes. Naši vyšetrovatelia sa snažia odhaliť klamstvá a uniknúť záhadným sieťam stôp. Hra prevlekov a nasadzovania si masiek naznačuje, že i „desivo – štekajúce“ môže byť komické. A predsa! Kto je vrah?

Aj takto sa dá tráviť voľný čas…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM