Peter Simon Samospráva

Kandidáti podľa politickej príslušnosti: Hádajte, ktoré strany postavili najviac uchádzačov o poslanecký flek

Komunálne voľby sú každým dňom bližšie. Okrem primátora si budeme voliť aj poslancov mestského zastupiteľstva. Pozrite, ktoré politické strany majú v našom meste nominovaných poslancov a v akom počte!

Ilustračný obrázok k článku Kandidáti podľa politickej príslušnosti: Hádajte, ktoré strany postavili najviac uchádzačov o poslanecký flek
Zdroj: Webnoviny.sk

Dôležitou súčasťou samosprávy je aj mestské zastupiteľstvo. Poslancov si budeme voliť za obvody. Celkom ich bude v zastupiteľstve sedieť 13, vybrať si ale môžeme s vyše sedemdesiatky mien.

Strana Most-Híd, za ktorú opätovne kandiduje aj súčasný primátor Pavol Burdiga, nominovala sedem kandidátov na poslancov. SDKÚ-DS nominovala iba jedného, KDH nominovala troch poslancov, rovnako tak OKS. Strana maďarskej komunity (SMK) len štyroch, hoci orgány strany schválili päticu kandidátov. Podľa našich informácií jeden z nich, Attila Kelecsényi, ktorý odstúpil na protest proti podpore SMK súčasnému primátorovi. Strana Smer – sociálna demokracia, o ktorej sa taktiež hovorí v súvislosti s tichou podporou súčasnému primátorovi, nominuje osem kandidátov na poslancov , čo je asi najväčší počet. NOVA pod vedením Lipšica sa rozhodla nominovať šiestich kandidátov a Procházkova SIEŤ dvoch.

Vo volebnom obvode č. 1 kandiduje na 7 mandátov celkom 41 kandidátov, z toho 7 ako nezávislých. Vo volebnom obvode č. 2 sa o 6 mandátov uchádza celkom 30 kandidátov, z toho 9 ako nezávislých.

Kompletný prehľad politických strán a nominácií

Politické strany   VO1   VO2
99 % – občiansky hlas   2   0
KDH   2   1
MOST– HÍD   4   3
NOVA   4   2
OKS   2   1
PRÁVO A SPRAVODLIVISŤ   4   0
SIEŤ   1   1
SDKÚ – DS   1   0
SDS   2   2
SMK MKP   2   2
Strana TIP   2   0
KSS   5   2
SMER – sociálna demokracia   3   5
KĽS   0   1
SRÚS   0   1
Nezávislí kandidáti   7   9
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM