Peter Simon Kultúra Kultúra

Jediný klik a hneď získate inšpirácie na spríjemnenie dní: Čo odporúčame tento týždeň zažiť v Rožňave?

Ešte s určitosťou neviete, do čoho investovať váš voľný čas v nasledujúcich dňoch? Nikde nezaškodí si špeciálne popozerať, čo sa bude diať v Rožňave. Čo u nás odporúčame zažiť tento týždeň?

Ilustračný obrázok k článku Jediný klik a hneď získate inšpirácie na spríjemnenie dní: Čo odporúčame tento týždeň zažiť v Rožňave?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

GOSPEL – ROŽŇAVA

14. december 2015 od 19:00 hod., Katolícky kostol, Rožňava
Koncert tradicionálnych gospelových piesní a černošských spirituálov v podaní umelcov z USA. Gospely sú piesne s náboženským obsahom, sú to vlastne zjednodušené modlitby, ale koncerty navštevujú ľudia bez ohľadu na vieru nakoĺko ide aj o výnimočnú hudobnú udalosť. Nebudú chýbať ani známe skladby “OH , Happy Day” či “Glory, Glory, Hallelujah”. The GOLDEN VOICES of GOSPEL je 9-členné zoskupenie černošských, teda afro-amerických sólistov a muzikantov – pod vedením baptistického reverenda- pastora Dwighta Robsona. V minulosti s nimi spolupracovali napríklad Michael Jackson či Mariah Carey.

Vlachovská gubajka

16. december 2015 od 18:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Vlachovská gubajka aj v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave, v rámci projektu U nás taká obyčaj. V stredu 16. decembra o 18:00 hod., bude teda vládnuť sviatočná, predvianočná atmosféra osladená tradičnými vlachovskými koláčmi.

Kino Apollo

17. december od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Intimity je romantický film, zložený zo siedmich príbehov o láske, ktoré sa vzájomne prelínajú. Zamilované páry nám nechávajú nazrieť do svojho intímneho súkromia v okamihu, keď rieši určitý citový milostný problém úmerný ich veku a povahe. Teenageri prežívajú prvú romantickú lásku, mladí umelci sa snaží zvládnuť úspech slávu, ktorá im nabúrala súkromie, neverný manžel sa musí osudovo rozhodnúť, lenivý cynik sa nečakane zaľúbi… Všetky príbehy dospejú k riešeniu, ktoré môže priniesť pozitívnu nádej do budúcnosti.

VII. ročník vianočného bedmintonového turnaja

20. december 2015 od 9:00 hod., Športová hala, Rožňava
Bedmintonový klub KGB 2010 už tradične organizuje ďalší vianočný bedmintonový turnaj. Prihlásiť sa môže každý záujemca a nebudú chýbať ani ostré súboje hráčov v športovej hale v našom meste. K dispozícii bude aj chutné občerstvenie a kopec zábavy.

Prešibaný kocúr v čižmách

20. december 2015 od 15:00 hod., Divadlo Actores Rožňava
Divadlo Actores Rožňava vás pozýva na premiéru slovenskej ľudovej rozprávky PREŠIBANÝ KOCÚR V ČIŽMÁCH a zároveň na vyhodnotenie cyklu CESTA ZA ROZPRÁVKAMI 2015. Vstupné: 4 eurá.

Kino Apollo

20. december od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Zoran môj synovec idiot – Scenáristka filmu Zoran môj synovec idiot Daniela Gambaro a debutujúci taliansky režisér Matteo Oleotto sa snažia odhaliť veľké tóny v tichej piesni všednosti. Príbeh ich spoločného filmu Zoran, môj synovec idiot sa skladá z menších i väčších črepín rozbitej každodennosti, v nehybnom svete talianskej dediny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM