Peter Simon Správy

Jazda sv. Huberta v Betliari: Pozrite si tie krásne plemená, FOTO

V Betliari sa uskutočnil 22. ročník Jazdy svätého Huberta. Podujatie každoročne uzatvára jazdeckú sezónu a návštevníci tak pomyselne poďakujú patrónovi za dobré športové i spoločenské úspechy.

Ilustračný obrázok k článku Jazda sv. Huberta v Betliari: Pozrite si tie krásne plemená, FOTO
57
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie sa uskutočnilo v sobotu, 14. októbra 2017 s celodenným programom. Nechýbal sprievod obcou, či slávnostný príhovor. Počasie doprialo a podujatie sa tak mohlo naplno začať. Sprievodný program myslel na každú vekovú kategóriu.Avšak program bol oproti minulým ročníkom o niečo skromnejší. Jazda sv. Huberta patrí medzi významné kultúrne podujatia v Betliari a celom našom okrese.

Podujatie bolo zorganizované obcou Betliar v spolupráci s ďalšími inštitúciami.

Podujatie sa však tento rok uskutočnilo mimo známeho kaštieľa. „Nedohodli sme sa s múzeom na výške prenájmu za areál. Navrhli nám vysokú sumu,“ uviedol starosta obce Ľubomír Zatroch.

Ako doplnil, účasť ho však milo prekvapila. „Mali sme tu 33 koní, čo je celkom pekný počet. Osobne som očakával menej, takže som spokojný a myslím si, že aj diváci,“ doplnil starosta Betliara.

Zraz účastníkov sa tak konal pri majeri a slávnostný nástup pred kultúrnym domom, kde prebehlo aj otvorenie. Potom sa jazdci na koňoch vybrali na sprievod dedinou a následne sa konali rýchlostné preteky na lúke neďaleko miestneho cintorína. Program pokračoval aj poobede. Halali si diváci mohli pozrieť na futbalovom ihrisku v Betliari. Program vo večerných hodinách uzavrie posledný súd a country bál.

Obrazom: Jazda Svätého Huberta 2017 - Betliar
57
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM