Peter Simon Správy

Jasné plány študentov z Rožňavy na leto: Oddych, ale aj brigády

Študenti, vrátane tých rožňavských, dali školskému roku zbohom. Vytúžené prázdniny začínajú a my sme zisťovali, aké majú plány.

Ilustračný obrázok k článku Jasné plány študentov z Rožňavy na leto: Oddych, ale aj brigády
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Príhovory učiteliek, riaditeľov, zástupcov riaditeľov, odovzdávanie vysvedčení a ocenení za rôzne úspechy. To všetko bolo programom rožňavských stredných škôl a gymnázií len nedávno. Všetko je to však minulosťou. Začína najobľúbenejšie obdobie žiakov a študentov.

Teraz sme však zaostrili na ich letné plány. Ako ich prežijú? Vyložia si nohy, či si pôjdu aj privyrobiť? Niekoľko študentov nám prezradilo svoje plány počas dvojmesačného voľna.

„Cez prázdniny mám naplánované hlavne nejaké koncerty, zábavu a podujatia tohto typu, keďže leto ubehne ako voda a zas tu bude škola, chcem si trošku oddýchnuť a načerpať novú energiu. Letné prázdniny sú pre mňa najväčší oddych. Leto má v sebe samo o sebe takú super atmosféru,“ povedala Marcela (16).

Svoje plány cez leto nám priblížila ďalšia mladá slečna. „Prázdniny beriem ako oddych od školy, no ľudia z triedy mi budú chýbať. Zažili sme plno srandy a máme dobrý kolektív. Najprv pôjdem na dovolenku s rodičmi a potom trošku cestovať po okolí. Samozrejme nevynechám ani kúpalisko, kde pôjdem s kamarátmi. Brigádu som si žiaľ nenašla, čo mi je aj kúsok ľúto, rada by som si niečo zarobila,“ uviedla Michaela (15).

„Chcela by som toho stihnúť viacej. Avšak od prvého júla som nastúpila na brigádu, keďže si chcem nejaké peniaze zarobiť a odložiť, no počas víkendov to budú behačky po Gemeri a prírode. Hľadanie práce nebolo až také náročné, ako si mnohí myslia. Prvý mesiac teda budem pracovať a potom trošku oddychu. Následne to budú nejaké dni strávené u babky a potom sa uvidí. Letné prázdniny mám veľmi rada,“ zhodnotila na záver Katka (16).

Tak či tak, študenti môžu voľné dni odštartovať aj na najzaujímavejších akciách v našom meste. Tie vám prinášame v našom aktuálnom prehľade na tento týždeň v článku Tohtotýždňové akcie v kocke: Na čo všetko sa v Rožňave oplatí skočiť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM