Peter Simon Krimi

Incident pri rožňavskom námestí, zásah polície, nadávky: Čo sa vlastne dialo?

Krušné chvíle na rožňavských uliciach. Podľa správy mestskej polície sa muž (52) policajtom vzpriečil a dokonca do jedného mal aj naraziť a spôsobiť mu zranenie.

Ilustračný obrázok k článku Incident pri rožňavskom námestí, zásah polície, nadávky: Čo sa vlastne dialo?
Zdroj: Martina Molčanová TV JOJ

Krušné chvíle pri objasňovaní priestupku. Muž, ktorý nemal podľa mestskej polície zaplatené parkovné narazil do jedného z mestských policajtov. Ten mu chcel zabrániť v úniku. Prípad už prešetruje OR PZ Rožňava – Odbor kriminálnej polície. Incident sa stal v utorok 18. októbra v popoludňajších hodinách.

Ako uviedol náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak, hliadka mestskej polície si počas prevenčnej hliadkovej činnosti na Ul. Šafárikovej všimla, že sa v jednom z motorových vozidiel nenachádza parkovacia karta. Po následnej kontrole hliadka zistila, že poplatok za parkovanie nie je uhradený ani formou SMS a za predným sklom predmetného vozidla sa na nachádzalo neplatné označenie vozidla prepravujúce osobu so zdravotným postihnutím.

„Počas dokumentovania priestupku k vozidlu prišiel muž pochádzajúci z obce Hucín, ktorý bol dôvodne podozrivý zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Po zákonnom poučení bol uvedený muž vyzvaný na preukázanie svojej totožnosti. V tej chvíli sa muž začal správať agresívne a vulgárne, vykrikoval, že on nič nepredloží a pre neho mestská polícia políciou nie je,“ hovorí náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak.

Ako dodal, muž neuposlúchol výzvu príslušníka mestskej polície, svojvoľne nastúpil do vozidla a pokúsil s vozidlom odísť napriek tomu, že pred vozidlom stál policajt, ktorý objasňoval priestupok. Vedome do policajta prednou časťou vozidla narazil," hovorí Hanuštiak a dodal, že uvedeným konaním došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu útoku na verejného činiteľa a preto bola ihneď privolaná hliadka PZ SR.

V tom čase už na miesto prišla aj motorizovaná hliadka mestskej polície, ktorá zablokovala vozidlo podozrivého pred odjazdom až do príchodu hliadky PZ SR. „Hliadka PZ SR po príchode na miesto činu vykonala potrebné úkony a páchateľa predviedla k ďalšiemu konaniu na útvar policajného zboru. Celý incident bol zaznamenaný kamerovým monitorovacím systémom a záznam poslúži, ako dôkazový materiál pre potreby trestného konania,“ povedal na záver náčelník.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave začal trestné stíhanie pre zločin útoku na verejného činiteľa, nakoľko dňa 18. októbra 2016 okolo 13:00 hod. na Šafárikovej ulici v Rožňave pri riešení priestupku príslušníkmi MsP Rožňava podozrivý 52-ročný muž z okresu Revúca sadol do svojho vozidla a narazil do mestského policajta stojaceho pred vozidlom, ktorý chcel zabrániť odchodu vozidla. Potom podozrivý muž vozidlo zastavil. Bližšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedla hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM