Peter Simon Správy

III. ročník turnaja tímov v integrovanej boccii v Rožňave: Nové zážitky a priateľstvá

Tento šport je zaradený medzi paralympijské disciplíny a v súčasnosti sa hráva vo viac ako 50 krajinách sveta.

Ilustračný obrázok k článku III. ročník turnaja tímov v integrovanej boccii v Rožňave: Nové zážitky a priateľstvá
3
Galéria
Zdroj: JASANIMA – DSS Rožňava

Každoročne jeden z júnových dní patrí turnaju v boccii, ktorého organizátorom je zariadenie sociálnych služieb JASANIMA DSS Rožňava. Tento šport je zaradený medzi paralympijské disciplíny a v súčasnosti sa hráva vo viac ako 50 krajinách sveta.

Ako informovala sociálna pracovníčka JASANIMA – DSS Rožňava Monika Nezbedová, v spolupráci s Psychiatrickou liečebňou v Rožňave a za finančnej pomoci Mesta Rožňava sa 7. júna 2019 uskutočnil III. ročník turnaja tímov v integrovanej boccii. Ihrisko v areáli Nemocnice s poliklinikou v Rožňave sa stalo dejiskom turnaja za účasti 8 trojčlenných družstiev s náhradníkmi.

„Súťažili žiaci Základnej školy v Brzotíne, Spojenej školy internátnej v Rožňave, pacienti Psychiatrickej liečebne S. Bluma v Plešivci, Psychiatrickej liečebne v Rožňave, Psychiatrického stacionára v Rožňave, prijímatelia sociálnych služieb z neziskovej organizácie BARBORKA v Rožňave tiež prijímatelia z usporiadateľskej organizácie JASANIMA – DSS a jej organizačnej súčasti AMALIA – DSS v Rožňave,“ uviedla Nezbedová.

Následne doplnila, že po slávnostnom nástupe všetkých účastníkov turnaj otvorila riaditeľka JASANIMA – DSS a námestníčka Nemocnice s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave. Privítali účastníkov netradičného športu – boccia na ihrisku v areáli nemocnice a zároveň popriali všetkým veľa športových úspechov a zábavy.

„Atmosféra turnaja sa niesla v príjemnom a priateľskom duchu. Víťaz nebol iba jeden, ale všetci zúčastnení. Každé súťažné družstvo obdržalo diplomy a drobné vecné ceny. Pre súťažiacich bolo pripravené malé občerstvenie. Integrácia žiakov škôl a zdravotne znevýhodnených dala možnosť pri tomto netradičnom športe spoznať nových ľudí. Účastníci odchádzali z ihriska s novými zážitkami a možno aj s novými priateľstvami. Poďakovanie patrí Mestu Rožňava za finančnú dotáciu turnaja a Psychiatrickej liečebni Nemocnice s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave za poskytnutý areál,“ informovala Monika Nezbedová.

Účastníčka turnaja Sylvia sa vyjadrila. „Bocciu mám rada, hrávame ju aj v JASANIME. Tešíme sa každý rok na stretnutie s kamarátmi pri hre,“ povedala Sylvia.

Obrazom: III. ročník turnaja tímov v integrovanej boccii v Rožňave
3
Galéria
Zdroj: JASANIMA – DSS Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM