Peter Simon Správy

Hviezdne štvrtky: Aj toto leto si môžete užívať letné kino nad mestom!

Už o niekoľko dní, keď vypuknú letné prázdniny, opäť otvorí svoju bránu pre filmových nadšencov rožňavská hvezdáreň. Pozrite si, čo vás čaká a určite neminie v mesiaci júl.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdne štvrtky: Aj toto leto si môžete užívať letné kino nad mestom!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Letné kino otvorilo svoju ďalšiu sezónu. Premietať sa bude počas dvojmesačných prázdnin vo štvrtok. Organizátori zvolili zaujímavý výber filmov.

Ako je už zvykom, v letných mesiacoch sa premietania filmov presúvajú mimo kinosál – na čerstvý vzduch. Nebude tomu inak ani v Rožňave, kde kino Apollo Gemerského osvetového strediska (GOS) presúva svoje premietanie už tradične pod večernú hviezdnu oblohu do areálu rožňavskej hvezdárne. „Prvé premietanie sa uskutoční už tento štvrtok, 27. júna 2019 od 21.00 hod. Začíname oslavou legendárnej rockovej kapely QUEEN vo filme Bohemian Rhapsody. Súčasťou programu je pozorovanie nočnej oblohy s odborným výkladom astronóma,“ informovala Anežka Kleinová.

Program na mesiac júl:

  • 27. jún – Bohemian Rhapsody (Životopisný/hu­dobný) – Oslava rockovej skupiny QUEEN, ich hudby ktorá stále je inšpiráciou a predovšetkým Freddie Mercuryho – jedného z najvýraznejších umelcov na svete s Rami Malekom v hlavnej úlohe. Ocenenia za najlepší herecký výkon získal na všetkých významných filmových festivaloch roku 2019.
  • 4. júl – Veľký zlý lišiak a iné príhody (Animovaný) – Vidiek nie je vždy taký pokojný ako sa zdá a zvieratká z tejto farmy sú nevyspytateľné: lišiak, ktorý je mamou pre trojicu kuriatok; zajac, ktorý sa hrá na bociana či kačka, ktorá chce byť Santa Clausom. Film sa premieta spolu s krátkym predfilmom Martina Smatanu Šarkan.
  • 11. júl – LOVEnie (Romantická komédia) – Ester Geislerová, Jakub Prachař, Evelyn Kramerová, Ondřej Malý, Veronika Žilková, Jana Švandová a ďalší excelentní herci v oddychovej letnej českej komédii s romantickou zápletkou.
  • 18. júl – Červená volavka (Dráma/thriller) – Špionážny thriller s napínavou atmosférou a charizmatickou Jennifer Lawrence v hlavnej úlohe chladnej ruskej agentky.
  • 25. júl – Daddy Cool (Komédia) – Spojenie dvoch absurdných vecí, ako základ skvelej francúzskej komédie. Kombinácia nezrelého chlapa a malých detí tvorí základ scenára plného bláznivého humoru.

Premietanie začína po zotmení približne 21:00 hod. Vstupné 2 eurá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM