Peter Simon Kultúra

Hviezdne kino pokračuje aj v auguste: Pozrite si PREHĽAD filmov

Prvý prázdninový štvrtok sa opäť otvorili brány rožňavskej hvezdárne pre filmových nadšencov. Pozrite si, ktoré filmy sa ešte budú premietať v auguste.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdne kino pokračuje aj v auguste: Pozrite si PREHĽAD filmov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako je už zvykom, v letných mesiacoch sa premietania filmov presúvajú mimo kinosál – na čerstvý vzduch. Nie je tomu inak ani v Rožňave, kde kino Apollo Gemerského osvetového strediska (GOS) presunulo svoje premietanie už tradične pod večernú hviezdnu oblohu. Brány hvezdárne sa tento rok otvorili prvý prázdninový štvrtok.

„Skladbou programu sa snažíme osloviť celé spektrum návštevníkov. Ako prvý v ponuke, pre najmenších prázdninujúcich divákov spolu s rodičmi, bol pripravený rodinný film a postupne vystriedame komédie, hudobné, romantické a akčné filmy, trochu mystérie a fantasy, nevynecháme ani český film a na záver aj drámu s vojnovou témou,“ informuje o dramaturgii Anežka Kleinová (GOS).

Leto je v plnom prúde, a ak nechcete počas príjemných dní sedieť doma a zároveň patríte medzi milovníkov filmov, práve vám patrí pozvanie do letného kina. Gemerské osvetové stredisko v areáli rožňavskej hvezdárne pripravilo opäť ponuku letnej zábavy pre prázdninujúcich, dovolenkujúcich, oddychujúcich Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta.

„Naším záujmom je, aby mládež počas letných prázdnin mala možnosť zmysluplne tráviť voľný čas a hvezdáreň nad mestom je ideálne miesto. Zoberte priateľov a pozrite si filmy netradične – pod nočnou oblohou plnou hviezd,“ doplnila riaditeľka GOS Helena Novotná

PROGRAM na august:

  • 2.8. Ladíme 3, hudobná komédia, 2017, 93 min.
  • 9.8. Tri billboardy kúsok za Ebbingom, krimi dráma, 2017, 115 min.
  • 16.8. Predtým ako som ťa poznala, romantický, 2016, 110 min.
  • 23.8. Otcova volga, česká komédia, 2018, 90 min.
  • 30.8. Dunkirk, historický akčný, 2017, 106 min.

Premietanie začína po zotmení, teda v auguste od 20:30 hod. na rožňavskej hvezdárni. Vstupné je 2 eurá,(prijímajú aj kultúrne poukazy).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM