Peter Simon Správy

Hviezdna misia: Pripravuje sa zážitkový astronomický tábor

Ako po iné roky, tábor bude zážitkový a astronomický. Určený je pre deti a mládež vo veku 6 až 15 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdna misia: Pripravuje sa zážitkový astronomický tábor
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na hvezdárni sa nachádza slnečná pec, ktorá v prípade dobrého počasia môže nahradiť klasické ohnisko. V peci je možné opekať chlieb, či klobásu. Takto deti v tábore na hvezdárni prežijú malú robinsoniádu s minimálnym využitím výdobytkov civilizácie, na ktorú budú určite radi spomínať.

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave počas letných prázdnin pripravuje dva turnusy 48-hodinového detského tábora na hvezdárni (Lesná 1, Rožňava).

Ako po iné roky, tábor bude zážitkový a astronomický. Určený je pre deti a mládež vo veku 6 až 15 rokov. V mesiaci júl sa tábor uskutoční v dňoch 25. – 27. júla a v auguste v dňoch 15. – 17. augusta.

„Každý detský tábor je niečím jedinečný a je zasadený do určitého prírodného prostredia. Tábor na rožňavskej hvezdárni využije možnosti a tradície miestnej solárnej astronómie, ako aj praktikum nočného pozorovania oblohy – orientácia na oblohe, spoznávanie súhvezdí a jasných hviezd. Pozorovanie pomocou ďalekohľadov – objekty nočnej oblohy (hviezdokopy, dvojhviezdy, hmloviny, galaxie),“ informuje astronóm Radoslav Novysedlák.

Ako Novysedlák spresil, pre obmedzenú kapacitu odporúča prihlásiť sa včas. Účastnícky poplatok zahŕňa obed a poistenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM