Kultúra

Mrazivé chvíle na Hubertovej jazde: Kôň precválal cez obecenstvo

V sobotu sa v Betliari uskutočnil 17.ročník jazdy sv. Huberta. Zúčastnilo sa síce menej jazdcov ako minulý rok, no i tak si to diváci či jazdci chválili.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivé chvíle na Hubertovej jazde: Kôň precválal cez obecenstvo
Foto: Radka Deckerová

Po prechádzke dedinou a príhovore pred kaštieľom si jazdci prešli prírodné prekážky a odišli na vychádzku do prírody. Potom sa na Strakovej uskutočnila súťaž v rýchlosti, ktorú v ženskej kategórii vyhrala Radka Fabová a v mužskej kategórii Tomáš Králik. Chýbať nemohol samozrejme ani výborný guláš ,ktorý si jazdci vychutnali na futbalovom ihrisku, ako každý rok.

Ďalej nasledovali súťaže „Hon na líšku“ ktorú už piaty krát vyhral Tomáš Králik, súťaž pre westernových jazdcov, kde išlo o to, kto rýchlejšie prejde okolo sudu, pri ktorej** jednej z jazdkýň ušiel kôň spod kontroly a precválal cez obecenstvo, no našťastie sa nikomu nič nestalo.** A na koniec skoková súťaž mini maxi, ktorej sa zúčastnilo päť jazdcov. Túto súťaž vyhrala 16 ročná Lea Hroncová na koni Clifford , ktorí skočili prekážku vo výške 160 cm.

Okrem súťaží bol pripravený aj program pre divákov, a to vystúpenie voltížového jazdenia, ktoré predvádzali veľmi šikovné deti. Večer sa konal súd, kde jazdci ktorí porušili pravidlá hubertusu dostali trest a jazdci ktorí sa tejto jazdy zúčastnili prvý raz boli pokrstení . Tento deň bol pre všetkých príjemný, a už sa nevieme dočkať na 18-ty ročník .

Zdroj: Simi Čečková

Hubertova jazda
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM