Správy

Hospodárenie Jelšavy? Primátor otvorene: Neškrtili sme, investovali sme

Medzi hlavné investičné akcie vlaňajška podľa slov primátora Jelšavy patrila systematická záchrana coburgovského kaštieľa, národnej kultúrnej pamiatky na Námestí republiky.

Ilustračný obrázok k článku Hospodárenie Jelšavy? Primátor otvorene: Neškrtili sme, investovali sme
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dobrým hospodárením a konečným rozpočtovým prebytkom sa vyznačoval uplynulý rok v meste Jelšava v okrese Revúca. Informoval o tom primátor Milan Kolesár.

„Vlaňajší rozpočet nám vyšiel tak, že sme vytvorili prebytok zhruba 34 000 eur. Z toho pohľadu som spokojný, neškrtili sme, investovali sme,“ poznamenal primátor.

Investovali do kaštieľa aj kolkárne

Medzi hlavné investičné akcie vlaňajška podľa jeho slov patrila systematická záchrana coburgovského kaštieľa, národnej kultúrnej pamiatky na Námestí republiky. „Boli sme podporení cez ministerstvo kultúry, opäť tam pracovali 15 uchádzači o zamestnanie z úradu práce,“ konkretizoval Kolesár.

Investovať sa podľa jeho slov podarilo aj do vybavenia miestnej základnej školy či do rekonštrukcie športovísk na štadióne. Samospráva tiež získala financie z projektu na opatrovateľskú službu, čo im podľa primátora trochu odbremenilo rozpočet. „Investovali sme tiež do strechy budovy kolkárne,“ dodal.

Priority na tento rok

Jednou z priorít na tento rok je zámer zriadenia centra integrovanej zdravotnej starostlivosti, kde sa Jelšava uchádza o dotáciu, či rekonštrukcia komunitného centra, na ktorú už majú schválenú žiadosť. „Mali sme tam problém s vlhkosťou, keďže ide o staršiu budovu bývalého meštianskeho domu a pôvodná rekonštrukcia všetko neriešila,“ vysvetlil primátor.

Dodal, že vlaňajší rok vníma aj z osobného pohľadu, keďže prvý raz v živote bol dlhšie v nemocnici a práceneschopný. „Takže na tri mesiace som vypadol z kolobehu života samosprávy. Napriek tomu si myslím, že sa podarilo dosť veľa vecí,“ uzavrel Kolesár.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery coburgovského kaštieľa v Jelšave!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Coburgovský kaštieľ v Jelšave
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM