Peter Simon Správy

Horúca téma z parlamentu: Rožňavská televízia v dlhoch, konateľ odstúpil!

Na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva odznela aj správa o známej Rožňavskej televízii. Tá má údajne dlhy. Konateľ spoločnosti odstúpil.

Ilustračný obrázok k článku Horúca téma z parlamentu: Rožňavská televízia v dlhoch, konateľ odstúpil!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Rožňave sa jednalo aj o hospodárení Rožňavskej televízie. Tú z časti dotuje mesto Rožňava a z druhej si na seba musí zarobiť sama. Dozorná rada na zastupiteľstve konštatovala fakt, že sa televízia topí v dlhoch. Ohľadom vyhodnotenia hospodárenia televízneho štúdia na základe výsledkov dozorná rada vychádzala z faktu, že štúdio uzatvára rok 2015 stratovým výsledkom a to vo výške 8 783 eur, odznelo na zastupiteľstve. Konateľ o odstúpení informoval primátora mesta oficiálnym listom.

Hlavným predmetom činnosti mestského televízneho štúdia je poskytovanie informácií 24 hodín denne v rámci vysielaní televíznych programov v slovenskom a v maďarskom jazyku. Jediným spoločníkom je mesto Rožňava, teda je jeho 100% vlastníkom.

Čítajte tiež: Mestskí poslanci rokovali v netradičnom čase: Dôvody vnútri

Hlava Rožňavy Pavol Burdiga nám po stretnutí prezradil viac. „Ako ste na zastupiteľstve počuli, konateľ sa vzdal svojej funkcie, čo sa ani nečudujem, pretože pri takomto hospodárskom výsledku to ani inak nemohlo byť. Ak by nepodal sám návrh odvolania, môžem povedať, že by bol s určitosťou odvolaný z našej strany. S RVTV nám treba každopádne niečo urobiť a nakopnúť ju, aby fungovala. Je to naša televízia, pre nás, pre Rožňavčanov. Teraz bude vyhlásené nové výberové konanie. Ja dúfam, že sa nám prihlásia múdri a vzdelaní ľudia a vyberieme si človeka, ktorý fakt bude pracovať, zvýši popularitu a celkovú vážnosť tejto televízie,“ povedal Burdiga.

Ako dodal, zatiaľ nevie, skade mesto vykompenzuje stratenú sumu peňazí. „Neviem z akého zdroja to pokryjeme, ale budem na tom tvrdo pracovať,“ uviedol primátor Rožňavy.

Čítajte tiež: Mesto sa púšťa do modernizácie: Vymeniť sa majú tisíce svetelných bodov v budovách

Konateľom Mestského televízneho štúdia, s.r.o. bol na základe výberového konania od marca 2014 Peter Benedikty.„Funkcie som sa rozhodol vzdať zo zdravotných dôvodov. Rozhodnutie platí od 6. júla 2016, no kým sa nezvolí nový konateľ budem poverený vedením Mestského televízneho štúdia a ostáva dúfať, že nový konateľ pozdvihne štúdio na vyššiu úroveň. Dlh vznikol z nízkeho záujmu obyvateľov mesta o služby štúdia, čo sa týka reklám, či inzercie,“ spresnil Benedikty.

Môže vás zaujímať: Poslanci prerušili rokovanie: Zastupiteľstvo čaká pokračovanie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM