Radka Deckerová Hokejbal

Hokejbalový turnaj mužstiev amatérskej hokejbalovej ligy: V 1. ročníku si najlepšie počínali chlapci z tímu Loosers

Dňa 24.5.2014 sa v Rožňave na multifunkčnom ihrisku konal 1.ročník turnaja Juh cup za účasti siedmych mužstiev Rožňavskej amatérskej hokejbalovej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalový turnaj mužstiev amatérskej hokejbalovej ligy: V 1. ročníku si najlepšie počínali chlapci z tímu Loosers
Foto: Radka Deckerová

Turnaj bol rozdelený do dvoch skupín, kde v skupine A boli 4 mužstvá a v skupine B len 3. Do play-off postupovali prví dvaja zo skupín. „Potešila ma zvýšená divácka návštevnosť na zápasoch jednotlivých mužstiev. Je vidieť, že záujem hráčov predviesť svoje umenie a pobaviť divákov na turnaji je vyšší a záujem divákov pozrieť si dobré a kvalitné zápasy väčší“, povedal organizátor turnaja Slavomír Paliha.

Už na začiatku samotného turnaja bolo poznať, že to bude celkom vydarený turnaj, samotné zápasy boli napínavé a sľubovali divákom, že postupom času sa bude tempo stupňovať. Každé mužstvo sa snažilo. Niektorým to išlo lepšie, iným horšie, ale snahu bolo vidieť na každom hráčovi, ktorý za svoje mužstvo nastúpil. Prekvapením bola výborná hra hráčov Red devils, Loosers, Salamanders a najmä mužstva Hecnuté pecky, u ktorých bolo najväčšie zastúpenie divákov. Je vidieť, že toto mužstvo žije hokejbalom. Výborne hrali aj mužstvá ako Domka, HC Rudná a Soccer cafe team. Jednoducho divák sa mal pri každom zápase na čo pozerať a ten, kto tento turnaj pozorne sledoval, určite neoľutoval a odchádzal spokojný. Postupom času sa kryštalizovalo poradie v skupinách, a tak si divák mohol utvoriť obraz, ktoré mužstvá budú hrať o najvyššie umiestnenie na turnaji. Suverénne si počínali mužstvá z Loosers a Hecnutých peciek, u ktorých pracovali rýchlosť a um dokopy. Obe mužstvá hrali veľmi pekne a rýchlo, a tak bol u týchto mužstiev najväčší predpoklad, že sa dostanú veľmi vysoko, čo sa aj napokon potvrdilo. Nezaostávali ani iné mužstvá ako napr. Salamanders alebo Red devils, Avšak mužstvo Red devils napokon prehralo zápas o 3. miesto proti Salamanders s najtesnejším výsledkom 2:1. Hráči z Domky, HC Rudná a Soccer cafe team nestačili na svojich súperov a vypadli z ďalších bojov už v základnej časti, ale za svoj výkon sa nemusia vôbec hanbiť, pretože predviedli oku lahodiaci hokejbal.

Do finále sa dostali mužstvá Hecnuté pecky spolu s Loosers a predviedli fantastické divadlo so všetkým, čo dnešný hokejbal ponúka. Rýchlosť, tvrdosť, ale hlavne čistú hru z oboch strán. Zápas začal vo vysokom tempe, kde sa hra prelievala zo strany na stranu, šance si vytváralo jedno aj druhé mužstvo, ale presnejšiu mušku malo mužstvo Loosers, ktoré si vytvorilo do prestávky dvojgólový náskok, ktorý po zmene strán zvýšili už na trojgólový. Dovtedy sa mužstvu Hecnuté pecky nepodarilo prekonať výborne chytajúceho brankára Loosers Ondreja Magyara. Nakoniec sa hráči Loosers ubránili a získali tak konečnú trofej na tomto turnaji. Celý zápas držali hráči divákov v napätí až do samého konca zápasu a tí sa im po záverečnom hvizde rozhodcu odvďačili potleskom.

„Môžem už len skonštatovať, že 1.ročník Juh cup naplnil naše očakávania, kvalita bola na dobrej úrovni a hlavne, že sa všetci, či už hráči alebo diváci, počas tohto turnaja bavili. Rád by som sa poďakoval aj takýmto spôsobom všetkým zúčastneným hráčom všetkých tímov za férovú hru.Ďakujem všetkým fanúšikom, rodinám a známym hráčov za podporu a tým vytvorenie skvelej atmosféry.Ďakujem aj spoluorganizátorovi Zoltánovi Breuerovi tohto turnaja a zvlášť hlavnému sponzorovi Tiborovi Havkovi“, dodal na záver organizátor turnaja Paliha.

Výsledky zápasov základnej časti

SALAMANDERS – RED DEVILS 1 : 0 (0:0 , 1:0)
Góly: ŽUDELIK Erich (Salamanders)
Vylúčenia: MINČÍK Peter (Red devils).

LOOSERS – HECNUTÉ PECKY 0 : 1 (0:0 , 0:1)
Góly: PAVLÍK Martin (Hecnuté pecky)
Vylúčenia: KAKALEJČÍK Dominik (Hecnuté pecky)

DOMKA – HC RUDNÁ 7 : 3 (3:2 , 4:1) Góly: MIHÓK Martin – 2, ELEXA Tomáš, MOLČAN Zoran – 2, FEJEŠ Tomáš – 2 (Domka), BLAŠKO Miroslav, GERE Peter, RABAS Ján (HC Rudná)

SOCCER CAFE TEAM – LOOSERS 0 : 5 (0:2 , 0:3)
Góly: LUKÁČ Ľubomír – 2, BARTOK Erik, KOLLÁRIK Marek, HAVKO Tomáš (Loosers)
Vylúčenia: BENEDIK Július, HAVKO Tomáš (Loosers), LENTVORSKI Marek (Soccer cafe team)

RED DEVILS – HC RUDNÁ 4 : 1 (1:1 , 3:0)
Góly: VARGA Ladislav, DIE Roman, BODOR Miroslav, MINČÍK Peter (Red devils), BURDIGA Adam (HC Rudná).

SOCCER CAFE TEAM – HECNUTÉ PECKY 1 : 2 pn (1:0, 0:1)
Góly: MOLČAN Patrik (Soccer cafe team), PAVLÍK Martin, MADÁČ Jakub (Hecnuté pecky).

SALAMANDERS – DOMKA 1 : 0 pn (0:0 , 0:0) Góly: KLINKO Roland (Salamanders)

DOMKA – RED DEVILS 2 : 5 (2:2 , 0:3)
Góly: ŠEBALJ Lukáš, MIKOLAJ Juraj (Domka), GEMERSKÝ Ivan – 2, DIE Ronam, VARGA Ladislav, LÖRINC Ladislav (Red devils)

HC RUDNÁ – SALAMANDERS 0 : 1 pn (0:0 , 0:0)
Góly: GODUŠ Ján (Salamanders)

Výsledky play-off

RED DEVILS – HECNUTÉ PECKY 0 : 5 (0:4, 0:1)
Góly: MADÁČ JAkub – 2, BUČKO Michal – 2, BREUER Peter (Hecnuté pecky)
Vylúčenia: KUZMA Radoslav (Red devils)

SALAMANDERS – LOOSERS 1 : 3 (0:1 , 1:2)
Góly: GODUŠ Ján (Salamanders), LUKÁČ Ľubomír, LUCA Róbert – 2 (Loosers)

o 3. miesto

SALAMANDERS – RED DEVILS 2 : 1 (1:0 , 0:2)
Góly: GALIK Peter, KLINKO Roland (Salamanders), GEMERSKÝ Ivan ( Red devils)

Finále

HECNUTÉ PECKY – LOOSERS 0 : 3 (0:1 , 0:2)
Góly: KOLLÁRIK Marek, LUCA Róbert, BENEDIK Július (Loosers)

Fotogaléria č.2
Fotogaléria č.3

Zdroj: ahlroznava.sk

Hokejbalový turnaj 1. ročník č.1
40
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM