Správy

Henrieta Farkašová vybojovala v Pjongčangu už druhé zlato

Slovenská výprava získala v druhý deň zimných paralympijských hier v Pjongčangu ďalšie tri medaily v alpskom lyžovaní.

Ilustračný obrázok k článku Henrieta Farkašová vybojovala v Pjongčangu už druhé zlato
Zdroj: TASR

V super-G potvrdila úlohu favoritky Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou, ktoré vybojovali zlato v kategórii zrakovo postihnutých žien. Najcennejší kov získal aj Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom v super-G mužov so zrakovým postihnutím, Miroslav Haraus si spolu s navádzačom Marošom Hudíkom vyjazdili bronz.

Farkašová vybojovala v Pjongčangu už druhé zlato, v 1. deň XII. ZPH triumfovala v zjazde. Najúspešnejšia slovenská paralympijská lyžiarka zvíťazila pred dvojicou britských pretekárok a v Pjongčangu tak zatiaľ plní svoj zámer – vyhrať päť zlatých medailí.

„Na trati som sa dnes cítila veľmi dobre, aj keď bola horšia ako včera. V niektorých pasážach bola mäkšia, boli tam ryhy. Ale inak som si ju užívala a myslím si, že som odviedla dobrú prácu, aj keď tam boli nejaké drobnejšie zaváhania. Celkovo hodnotím jazdu pozitívne a teším sa z výsledku,“ povedala už sedemnásobná paralympijská víťazka.

Farkašová sa vrátila aj k jednotlivým časovým úsekom svojej jazdy. „Ja zvyknem mať väčšinou také pomalšie štarty, pár brán, kým sa do toho dostanem, takže tie prvé medzičasy bývajú pomalšie. Dnes to bolo tiež tak a potom som to doháňala vo zvyšnej časti trate. A v tej spodnej časti to bola taká technickejšia pasáž a tam mám navrch oproti súperkám. To sú časti trate, kde ich môžem poraziť,“ doplnila Rožňavčanka.

Vo Vancouveri 2010 Farkašová super-G vyhrala, pred štyrmi rokmi v Soči skončila v tejto disciplíne bez medaily. „Ani som sa nad tým nejako nezamýšľala, že som v Soči v tejto disciplíne spadla. Snažila som sa len zájsť skvelú jazdu, takú akú viem, lebo rýchlostné disciplíny mám rada. Práve v tejto sezóne sme si ich veľmi neužili, tak som si povedala, že musím naplno využiť tieto skvelé podmienky, ktoré tu sú a som rada, že sa to aj podarilo,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM