Peter Simon Rôzne

Hasiči na sviatok ich patróna privítali najmenších: Rozžiarené oči detí sledovali všetko

Hasiči, či už profesionálni, alebo dobrovoľní oslavovali sviatok patróna. Na Sv. Floriána pripravil zbor zo Slavošoviec pre škôlkárov prehliadku techniky.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči na sviatok ich patróna privítali najmenších: Rozžiarené oči detí sledovali všetko
Foto: Filip Revúcky / Zdroj: DHZ Slavošovce

To najdôležitejšie, prečo sa sv. Florián stal patrónom hasičov je jeho charakter a odvaha. Podľa hasičov svoj život obetoval preto, aby zachránil ďalších 40 spoločníkov – vojakov, ktorí sa stali kresťanmi. Jeho odvahu, vernosť svojmu presvedčeniu a altruizmus s nasadením a obetou vlastného života je to, čo robí sv. Floriána dôstojným patrónom hasičov a záchranárov.

Na tento sviatok určite nezabudli ani dobrovoľníci zo Slavošoviec. Pri tejto príležitosti sa rozhodli umožniť návštevu ich zbrojnice tí najmenší, škôlkari. „Detičkám a taktiež pani učiteľkám sme ukázali našu techniku a priestory zbrojnice. Pozreli sa na protipovodňový vozík, zásahové vozidlo Liaz CAS K 25, do ktorého si aj všetci nastúpili,“ spresnil veliteľ DHZO Slavošovce Filip Revúcky.

Ďalej dodal, že hasiči deťom odpovedali na všetky možné otázky a zistili, že takmer každý chce byť hasičom. „Neskôr sme sa presunuli do našej dennej miestnosti, kde si pozreli všetky poháre zo súťaží, zbierku hasičských áut a popri tom krátky dokument o hasičoch,“ hovorí Revúcky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM