Peter Simon Od Vás

Gymnazisti zažili zaujímavú prednášku: Tentoraz sa venovali globálnemu problému

Invázne druhy rastlín sa v súčasnosti stávajú globálnym problémom. Z parkov a výsadieb sa však začali rýchlo šíriť do okolia a obsadzovať nové plochy. Vytláčajú z nich naše pôvodné druhy a mnohé z nich spôsobujú aj alergie. Gymnazisti z Rožňavy sa o nich dozvedeli niečo viac.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti zažili zaujímavú prednášku: Tentoraz sa venovali globálnemu problému
Zdroj: Dnes24.sk

Na tento problém upozorňujú ľudí v posledných rokoch nielen ochranári, ale Invázne rastliny sa stali ústrednou témou aj 17. ročníka Korešpondenčnej školy ekológie, ktorej úlohy rieši v tomto školskom roku 16 žiakov rožňavského gymnázia. Prednášku organizovala vyučujúca biológie Alica Rihošeková.

Niektoré úlohy však boli náročnejšie a preto na školu pozvali pracovníčku Národného parku Slovenský kras, Andreu Balážovú, zodpovednú za ekologickú výchovu.

Pre žiakov si pripravila kvalitnú prezentáciu, ktorá sa uskutočnila v biologickej učebni. Oboznámila ich s najčastejšími druhmi inváznych rastlín v našom okolí, niektoré z nich doniesla aj na ukážku a naučila ich rozlišovať niektoré podobné druhy. Balážová vysvetlila žiakom, v čom spočíva nebezpečenstvo šírenia týchto druhov, ako by sa mali likvidovať a zdôraznila aj význam monitoringu, ktorý bude aj jednou z úloh Korešpondenčnej školy ekológie. V závere prednášky rozdala žiakom letáčiky o inváznych rastlinách.

Pozrite si foto z prednášky v našej galérii!

Foto: Gymnázium Rožňava

Gymnazisti zažili zaujímavú prednášku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM