Radka Deckerová Od Vás

GOLD TAL

Country noc pod hviezdami v piatok 17. júna 2011 od 19.00 na hvezdárni v Rožňave.

Na prahu astronomického leta návštevníkom Country noci pod hviezdami ponúkame ojedinelý zážitok. Príjemnú letnú atmosféru v prírode, na čerstvom vzduchu pod bohatými hviezdnymi poliami Mliečnej cesty v rytme country muziky.

Gold Tal – Zlatá dolka je názov, ktorý by strednej generácii Rožňavčanov mohol pripomenúť pôsobenie country kapely Jazdci, ktorá bola v období 70-tych rokov v Rožňave a okolí obľúbená a vďaka žánru na Slovensku ojedinelá. Pod týmto názvom fungovala trampská osada zložená z členov kapely a rovnako znie aj refrén „osadnej hymny“ z vlastnej tvorby Jazdcov.

Gemerské osvetové stredisko s výraznou finančnou a technickou spoluúčasťou Jazdcov a ich priateľov organizuje GOLD TAL. Podujatie, ktoré bude hudobnou aj obrazovou spomienkou na zakladateľov country a trampského hnutia v regióne, ale pripomenie aj ich nasledovníkov z rokov osemdesiatych a zároveň poskytne priestor aj mladým hudobníkom, ktorí udržiavajú túto tradíciu v súčasnosti. V programe sa koncertom predstaví aj košická skupina Veslári – európska country kapela roka 2007, držiteľka mnohých ocenení Európskej asociácie country music (ECMA) za svoju interpretáciu a tvorbu, ktorou bodovala v európskych a svetových rebríčkoch country rádií. Dvaja z členov tejto úspešnej kapely sú tiež Rožňavčania.

Napokon pre každého milovníka dobrej country zábavy sú pripravené zahrať do tanca betliarske Vidly.

Vstupné: 3 € Info: Gemerské osvetové stredisko Betliarska 8 Anežka Kleinová, kleinova@gos.sk, 058/732 4258 www.gos.sk

country_bal
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM