Peter Simon Správy

Gemerskej pyramíde odzvonilo: Vieme, čo tu teraz vyrastie! FOTO

Zo stavby ostali len ruiny. Momentálne sa s nimi pasuje ťažká technika. Zistili sme, čo predchádzalo jej rozobratiu!

Ilustračný obrázok k článku Gemerskej pyramíde odzvonilo: Vieme, čo tu teraz vyrastie! FOTO
20
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Známa stavba na Gemeri sa rozoberá. Ťažká technika a robotníci sa pasujú s tisíckami tehál. Atrakcia, ktorú každoročne pri Rožňave v obci Dlhá Ves navštívilo veľké množstvo ľudí, je už minulosťou. Priamo na mieste sme zisťovali, že prečo.

Ako nám ešte hneď na úvod prezradila Graziella Tokár, ktorá tlmočila majiteľa pozemku a strojcu tzv. Gemerskej pyramídy, Rakúšana Ernsta Ringlera, to, že sa zrútila je absolútny výmysel. „Dištancujeme sa od tohto tvrdenia. Sú to klamstvá púšťané do éteru, rozoberanie pyramídy bolo vopred naplánované,“ hovorí Graziella Tokár.

Pozrite si v našej galérii fotky z rozoberania známej „Gemerskej pyramídy“.

Ako ďalej dodala, jednalo sa o kópiu Cheopsovej pyramídy. Postavená bola z 42 760 špeci­álnych kamenných tehličiek, ktoré vyrábajú v miestnej firme a budovala sa približne 9 mesiacov. Pre tento účel bolo upravené aj okolie stavby. „Pyramída sa postupne rozoberá od pondelka, 31. júla 2017,“ doplnila Graziella Tokár.

„Keďže šéf je umelec a stále niečo nového vymyslí, tak si momentálne zmyslel, že už bolo dosť tejto pyramídy, ktorá tu bola niekoľko rokov a pustí sa do nového projektu. Po ukončení prác by sa tu mala vybudovať plocha mieru, keďže táto téma je momentálne top 1 vo svete. Svoje si tu nájde každá veková kategória. Už sú tu inštalované aj nejaké nové obrazy,“uviedla pre náš web Graziella Tokár s tým, že pyramída bola naozaj vyhľadávaná.

„Je to škoda, bola to už taká súčasť našej dedinky, no už sa nevieme dočkať nového výtvoru Rakúšana. Je naozaj šikovný a má super nápady,“ povedal obyvateľ Dlhej Vsi, Marcel.

Obrazom: Pyramíde pri Rožňave odzvonilo, rozoberajú ju
20
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM