Peter Simon Futbal

Futbaloví funkcionári o dôležitých faktoch: Málo rozhodcov, začiatok jarnej časti aj zoznam potrestaných!

Jarná časť oblastného futbalu v plnom prúde už aj v našom regióne. Pri tejto príležitosti sa v Rožňave pred jarnou odvetou súťažného ročníka 2014/2015 uskutočnila riadna konferencia. Pozrite detaily.

Ilustračný obrázok k článku Futbaloví funkcionári o dôležitých faktoch: Málo rozhodcov, začiatok jarnej časti aj zoznam potrestaných!
Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch ZŠ Zakarpatská na sídlisku Juh v našom meste sa uplynulý piatok (27.3.2015) uskutočnilo zasadnutie Riadnej konferencie ObFZ pred vstupom do jarnej odvetnej časti. Na začiatku stretnutia si zúčastnení uctili minútou ticha dlhoročného priateľa a činovníka futbalu Imricha Kuriana, ktorý ich deň pred zasadnutím navždy opustil. Po tomto pietnom akte sa mohlo naplno rokovať.

Ako nám prezradil Dušan Pollák, sekretár ObFZ v Rožňave, na Riadnej konferencii sa rokovalo aj o bodoch ako začiatok jarných súťaží, novom prestupovom poriadku, o novom pripravovanom projekte TMK SFZ v spolupráci s TMK ObFZ, ale aj návrhu rozpočtu na rok 2015. Na konferencii sa zúčastnilo 22 delegátov z futbalových klubov s právom hlasovať, čo predstavovalo 77, 3 %.

„Jarná odveta v I. triede štartuje už v túto nedeľu. 12. apríla 2015 by mala štartovať aj 2. trieda,“ ozrejmil Pollák. Ako ďalej dodal, výkonný výbor schválil štart a navrhol posunúť úvodné kolá u mládežníckých kolektívov zo 4. a 5. apríla na neskorší termín a to 25. 4. 2015 pre st. žiakov a 26.4. 2015 pre st. dorast. Dôvodom tohto počínania je zlepšenie počasia a skvalitnenie stavu ihrísk.

V Rožňave minimum rozhodcov

Na konferencii sa jednalo aj o smutnom stave rozhodcov v našom okrese. Podľa informácií ObFZ je v regióne dohromady 22 rozhodcov. Z toho z štyria pôsobia v kraji a ostatok činí 12 delegátov. Avšak pribudli aj noví, Martinko a Mikulec.

Pri tejto bilancii sa na uplynulom zasadnutí podal návrh na presunutie niektorých súťaží, presnejšie 2. triedy a to so začiatkom v nedeľu alebo sa odohrajú v sobotu. Návrh bol podaný z dôvodu splnenia dodatočného množstva rozhodcov aj na zápasy 2. triedy.

Sekretár oblastného futbalu Dušan Pollák nás informoval, že predseda ObFZ navrhol termín zápasov na nedeľu 10:30 hod.

Mládež dostane nové lopty!

V bode čerpania rozpočtu boli najdiskutovanejší práve mladý futbalisti. Pre tých navrhovali nové futbalové lopty a lekárničky. Od uvedených lekárničiek sa upustilo a navrhlo sa zakúpenie lôpt a ponechanie finančnej rezervy na jednorázové stretnutia, ktoré sa vyčerpajú po skončení súťaže. „Na nákup lôpt sa vyčlení 2500 eur, 700 eur bude rezerva na posúťažné turnaje a 300 eur na projekty talentovanej mládeže,“ prezradil Pollák.

Prehľad informácií:

ŠTK oznamuje začiatok jarnej časti súťaží ObFZ:

  • II.trieda: 12.4.2015
  • Dorast: 26.4.2015
  • Žiaci: 25.4.2015
  • ŠTK vyzýva FK Lipovník o zaslanie písomného stanoviska k štartu družstiev dospelých a mládeže v jarnej časti súť. ročníka. 2014/2015 na najbližšie zasadnutie ŠTK dňa 8.4.2015.
  • ŠTK oznamuje, že FK Baník Štítnik vystúpil zo súťaží ObFZ/ dospelí + žiaci// na základe stanoviska štatutára klubu Baník Štítnik.

Hráči vylúčení / I. trieda/ :

  • Kristian Klein- Dedinky (1 zápas nepodmienečne 37/2 + 10,– Euro)
  • Marek Barnák- Dedinky (1 zápas nepodmienečne 37/2 + 10,– Euro)
  • Lipták- Giba- Rož. Bystré (3 zápasy nepodmienečne 49/2b + 10,– Euro)
  • Marian Dusza- Dlhá Ves (2 zápasy nepodmienečne 45/2a + 10,– Euro)
  • Lórant Zajdó- Jablonov (1 zápas nepodmienečne 45/2a + 10,– Euro)

Kolektívne tresty:

  • DK ObFZ trestá Baník Štítnik pokutou 50,–Euro pre OFK Vyšná Slaná za nenastúpenie na zápas 14. kola I.triedy/ Baník Štítnik- Vyšná Slaná/ dňa 28.3.2015.
  • DK ObFZ trestá FK Lipovník pokutou 50,– Euro pre FK Honce za nenastúpenie na zápas 14. kola I.triedy / Lipovník- Honce/ dňa 28.3.2015.
  • DK trestá FK Družba Čoltovo finančnou pokutou 50,– Euro pre FK Sokol Pača za nenastúpenie na zápas II. triedy Pača- Čoltovo.
  • DK trestá FK Ml. Brzotín finančnou pokutou 40,– Euro pre FK Plešivec za pokles hráčov pod 7 v zápase II. triedy Plešivec- Ml. Brzotín.
  • Zároveň upozorňuje FK Ml. Brzotín na úhradu 40,– Euro pre FK Družba Čoltovo / pokles hráčov pod 7 /.

Foto: ilustračné

Zdroj: ObFZ Rožňava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM