Peter Simon Správy

FOTOREPORTÁŽ z vernisáže novej výstavy v GOS-ke: Svoje diela prezentuje fotograf Jozef Peniaško

Autor je rodákom z Handlovej, avšak pred mnohými rokmi sa priženil do Hrhova a uchvátil ho Gemer. Pozrite si v našej galérii zábery z vernisáže.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ z vernisáže novej výstavy v GOS-ke: Svoje diela prezentuje fotograf Jozef Peniaško
29
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

Otvorenie novej výstavy fotografa Jozefa Peniaška v Gemerksom osvetovom stredisku sa uskutočnilo v stredu, 8. augusta popoludní.

Autor je rodákom z Handlovej, avšak pred mnohými rokmi sa priženil do Hrhova. Pracuje ako technik na kompresorovej stanici tranzitného plynovodu, ale zároveň sa vypracoval z amatérskeho fotografa na profesionála. Priznáva, že najprv fotografoval takmer všetko – ľudí, krajinu a zátišia, neskôr sa jeho témy menia a v centre záujmu zostáva človek ako inšpiratívna a zaujímavá bytosť. Snívať o fotografovaní začal už v detstve, keď zbadal prvý fotoaparát. Jeho sen sa vyplnil. Naozaj sa stal fotografom, snívanie ho však doteraz neprestalo baviť.

„V rámci tejto výstavy sa chcem so svojimi snami podeliť. Ponúkam vám sen o prázdnom smutnom gemerskom kostolíku, ktorý sa naplnil krásnymi dievčatami, o tanečníkovi, čo naplnil radosťou duše všetkým okolo neho, o atramentovom anjelovi, ktorý sa zjavil vo dverách kvetinárstva… ale aj o ženách, ktoré majú vo svojich tvárach zapísaný svoj ťažký ženský osud, o dirigentovi, ktorý so svojim symfonickým orchestrom vyčaroval nebeskú atmosféru v starobylom štítnickom kostole, a tiež o hľadaní v hlbokých očiach krásnej rusovlásky,“ uviedol autor fotografií.

Ako doplnil, neprezrádzajme všetko. „Poďte a presvedčte sa na vlastné oči. Vystavené obrázky sa nechcú tváriť ako „veľké“ či „akademické“ umenie. Chlapček sníva. Pridajte sa a snívajte s ním! Ale nerušte,“ hovorí.

„Fotografie Jozefa Peniaška sme naposledy vystavovali pred desiatimi rokmi,“ informuje za organizátora Anežka Kleinová (GOS). „Autor však stále tvorí a jeho videnie a spracovanie okolitého sveta sa vyvíja, a preto sme sa rozhodli výber jeho najnovšej tvorby priblížiť verejnosti,“ doplnila Kleinová.

Slávnostné chvíle vernisáže osviežili svojou hudobnou produkciou rožňavskí muzikanti Marieta Roxerová a Peter Henriczy.

Výstava bude prístupná v sále DTKG do 9. septembra 2018 v pracovných dňoch od 9:00 do 15:00 hod. , v inom termíne po telefonickom dohovore na čísle 0915 884 135. Vstup je voľný.

Obrazom: Výstava fotografií pod názvom Nerušte moje sny!
29
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM