Peter Simon Rôzne

FOTOREPORTÁŽ z vernisáže absolventov ZUŠ Rožňava

Nie je nič krajšie a dojímavejšie, ako keď sa absolvent poďakuje svojim pedagógom.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ z vernisáže absolventov ZUŠ Rožňava
13
Galéria
Foto: Janka Vaisová / Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

15. júna 2017 sa v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave uskutočnila vernisáž výstavy výtvarných prác absolventov Základnej umeleckej školy v Rožňave, a to Sarah Gembickej, Andrei Gibasovej, Nicol Garajovej, Viktórie Valkovej, Anabely Vaszilovej, Kataríny Stohrovej a Daniely Majorčíkovej.

Výstavu otvorili riaditelia zúčastnených inštitúcií Pavol Lackanič a Monika Kerekešová, a následne odovzdali slovo učiteľkám, ktoré s absolventmi pracovali počas štúdií, Jane Kušnierovej a Astride Kiss.

Po slávnostnom odovzdaní vysvedčení sa k slovu dostala aj jedna mamička absolventov, ktorá poďakovala pedagógom za ich obetavú prácu.

Nie je nič krajšie a dojímavejšie, ako keď sa absolvent poďakuje svojim pedagógom. Takto učinila aj Sarah Gembická, ktorá vyjadrila svoju vďaku aj v mene ostatných spolužiakov. „V prvom rade sa chcem poďakovať rodičom, pretože vy ste boli prví, ktorí si všimli náš záujem o papier, farby a štetce. Vy ste si všimli náš cit k umeniu a našu odlišnosť od ostatných detí. Prví ste si všimli, že naše slniečko je pekné guľaté, že náš koník, ktorý sa častokrát podobal skôr na psíka, bol krásny, a že okná na domčeku sú menšie ako dvere. A práve preto ste sa nás rozhodli zapísať na ZUŠ,“ doplnila Gembická.

Ako dodala, od ich prvej návštevy, ktorá sa časom zmenila na pravidelnú dochádzku už ubehlo deväť rokov. „My sme sa čo-to naučili. Za všetky vedomosti vďačíme učiteľkám, ktoré si na seba vzali neľahkú úlohu. Mnohokrát sa nám nedarilo a niekedy sme aj pregumovali dieru do papiera. Častokrát sme závideli našim spolužiakom ich voľný čas, ktorý sme my venovali farbám a štetcom. Za každou prácou sa schová mnoho úsilia a času. Myslím, že každý absolvent, čo tu dnes stoji, je hrdý na to, čo dokázal a dúfam, že vy taktiež,“ dodala Sarah Gembická.

Vernisáž so svojim kultúrnym vystúpením spestrili pedagógovia a žiaci Základnej umeleckej školy v Rožňave.

Obrazom: Z vernisáže absolventov ZUŠ Rožňava
13
Galéria
Foto: Janka Vaisová / Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM