Peter Simon Kultúra

FOTO: Vystúpenie Karmen Pál-Baláž ukončilo tohtoročné kultúrne leto

Kultúrne leto v našom meste sa tento rok už ukončilo. Prichádzajú však Dni mesta spojené s Rožňavským jarmokom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vystúpenie Karmen Pál-Baláž ukončilo tohtoročné kultúrne leto
11
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Tohtoročné Rožňavské kultúrne leto sa zavŕšilo uplynulú nedeľu. Vystúpenie známej speváčky prilákalo do centra mesta davy.

Zlatým klincom vystúpenie Karmen Pál-Baláž

Ako informovala Lucia Kerekešová z Mestského úradu v Rožňave, v poradí jedenáste podujatie zatvorilo brány Rožňavského kultúrneho leta 2018. Zlatým klincom záverečného programu bolo vystúpenie Karmen Pál – Baláž so skupinou Acoustic Nights.

„Karmen zožala v rodnom meste Rožňava veľký úspech a svojím koncertom ohúrila všetkých návštevníkov podujatia od najmenších po najstaršiu generáciu,“ spresnila Kerekešová.

Následne doplnila, že Mesto Rožňava ako hlavný organizátor kultúrneho leta pripravilo aj súťaž o verného účastníka, do ktorej sa mohol zapojiť každý, kto sa zúčastnil aspoň siedmych podujatí a zbieral počas nich pečiatky do účastníckej karty. „Karmen Pál- Baláž po koncerte vyžrebovala víťaza. Stala sa ňou pani K. Helcmanová a tá sa z výhry – novej tlačiarne potešila. Ďalším kultúrnym podujatím, ktoré mesto Rožňava organizuje sú Dni mesta a Rožňavský jarmok, na ktoré verejnosť srdečne pozývame dňa 13. 14. 15. septembra 2018,“ hovorí Kerekešová.

Prípravy na ďalší ročník

Oslovili sme aj vedúcu odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v Rožňave, Janku Mičudovú. Tá nám na úvod prezradila, že s priebehom a účasťou na tohtoročnom kultúrnom lete je nadmieru spokojná. „Mali sme bohatý program aj účasť, nie len zo strany občanov mesta ale aj turistov, takže sa nám to vydarilo. Počasie vo väčšej miere doprialo a akcia splnila naše očakávania. Samozrejme do budúcna sa budeme snažiť ešte toto podujatie vylepšiť a našim občanom ponúknuť to, o čo bol najväčší záujem,“ uviedla pre náš web Mičudová.

Podľa jej slov sa o skladbe programu na ďalší ročník už uvažuje. „Už pracujem na roku 2019, pretože väčšinou, ak chcete mať účinkujúcich, treba ich už objednávať dopredu, keďže aj oni majú už plný kalendár, a pokiaľ by sme zaspali na vavrínoch, tak by sa mohlo stať, že sem nedostaneme toho, koho by sme chceli,“ povedala na záver Janka Mičudová.

Obrazom: Vystúpenie Karmen Pál-Baláž ukončilo tohtoročné Rožňavské kultúrne leto
11
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM