Peter Simon Rôzne

FOTO z rožňavskej vernisáže: Mnohé diela mali premiéru!

Výstava je inštalovaná v rámci piateho ročníka cyklu výstav súčasného umenia pre mesto Rožňava, s názvom Rožňavské radiály.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z rožňavskej vernisáže: Mnohé diela mali premiéru!
9
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave sa koncom júla uskutočnila vernisáž výstavy Rurálna epopej. Výstava je inštalovaná v rámci piateho ročníka cyklu výstav súčasného umenia pre mesto Rožňava, s názvom Rožňavské radiály.

Výstavu otvorila Gabriella Badin, ktorá okrem prítomných hostí privítala vystavujúceho umelca, Andreja Dúbravského, ktorý popri vlastných diel na výstave predstavil aj práce svojho japonského kolegu, žijúceho v New Yorku, Ryosuke Kumakuru.

„Obidvaja umelci sú predstaviteľmi novej vlny talentovaných výtvarníkov súčasného svetového umenia.Výstavu Rožňavských radiál prítomným bližšie predstavili samotní kurátori Sylvia L. Čúzyová a Noro Lacko. K slovu sa dostal aj samotný umelec,“ spresnila Badin.

Podľa jej slov zúčastneným prezradil, že niektoré diela sú pred publikom prezentované vôbec po prvýkrát, ako aj to, že ho teší vystavovať v rámci cyklu Rožňavských radiál.

„Výstavu Rurálna epopej môžete v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave navštíviť do 4. septembra 2017,“ dodala na záver Gabriella Badin.

Projekt je financovaný z verejných prostriedkov Fondom pre podporu umenia.

Obrazom: Rožňavské radiály 5 – Rurálna epopej vernisáž
9
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM