Peter Simon Správy

FOTO z miesta: V Dobšinej otvorili budovu Komunitného centra

Komunitné centrum v neďalekej Dobšinej už funguje, budova, v ktorej sídli, si ale ešte bude žiadať investície.

Ilustračný obrázok k článku FOTO  z miesta: V Dobšinej otvorili budovu Komunitného centra
12
Galéria
Foto: Juraj Karika

Dňa 3. augusta 2017 primátor mesta Dobšiná, Ján Slovák prestrihnutím pásky slávnostne otvoril novú budovu na Novej ulici, kde od začiatku mesiaca sídli Komunitné centrum mesta Dobšiná (KC).

Ako informovala Eva Mihóková, odborná garantka KC, mesto budovu odkúpilo v októbri 2016 pre účely komunitnej práce za sumu 15000 eur. Slávnostného otvorenia sa zúčastnili aj zástupcovia z radov zamestnancov a poslancov mesta Dobšiná.

Odborná garantka komunitného centra, Eva Mihóková privítala hostí a poďakovala všetkým, ktorí sa pričinili o to, aby v nových priestoroch mohli ďalej vytvárať podmienky pre zlepšenie spoločenského a sociálno-ekonomického postavenia rómskeho etnika, mohli zvyšovať vzdelanostnú úroveň miestnych a pracovať na zlepšovaní vzťahov medzi rómskym etnikom a majoritnou spoločnosťou.

"Budova potrebuje ešte nemalé investície, no želáme si, aby sa naši klienti v doteraz upravených priestoroch cítili dobre, informovala Mihóková.

Primátor oboznámil prítomných aj so zámerom Mesta Dobšiná podať žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na rekonštrukciu Komunitného centra a poďakoval OZ Detstvo deťom za doterajšiu spoluprácu a prenájom priestorov na Zimnej ulici, kde doteraz KC sídlilo.

Po slávnostnom otvorení si prítomní prezreli priestory budovy. Nasledoval kultúrny program, kde sa dievčatá z komunitného centra predviedli v nových rómskych krojoch a zatancovali rómske tance za hudobného a speváckeho doprovodu Štefana Gunára.

Zdroj: mestodobsina.sk

Obrazom: V Dobšinej otvorili budovu Komunitného centra
12
Galéria
Foto: Juraj Karika
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM