Aktualizované Peter Simon Krimi

FOTO z miesta nehody: Hasiči v akcii, až šesť ľudí so zraneniami!

Dopravná nehoda, pri ktorej sa zrazili tri autá sa stala podľa spravy hasičov v poobedňajších hodinách v tesnej blízkosti obce Plešivec. Hasiči pomáhali s vyslobodením jednej osoby z auta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z miesta nehody: Hasiči v akcii, až šesť ľudí so zraneniami!
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako informoval v správe príslušník Hasičského a záchranného zboru v Rožňave, Milan Harhovský, udalosť bola nahlásená hasičom presne o 15:05 hod. v nedeľu. Na mieste udalosti zasahovali traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Rožňave s jedným vozidlom. „Po príjazde na miesto nehody sme zistili, že sa jedná o zrážku troch vozidiel, pri ktorej sa zranilo až šesť osôb. Z toho dvaja ťažko a štyria ľahšie. V jednom z vozidiel, v ktorom sa nachádzala posádka z Poľska sme museli použiť pri vyslobodzovaní nosidlá. V ostatných prípadoch sme asistovali zdravotníkom,“ uviedol Harhovský a dodal, že následne jednotka vykonala protipožiarne opatrenia a prieskum na únik ropných látok, ktorý sa nepotvrdil.

Na mieste okrem hasičov a zdravotníkov zasahovala aj polícia, ktorá riadila dopravu a dokumentovala okolnosti dopravnej nehody. „K dopravnej nehode v obci Plešivec došlo dňa 22. mája 2016 o 15:05 hod. s účasťou troch vozidiel, pričom jedno z nich bolo cudzozemské z Poľskej republiky. Vodič ,občan Poľskej republiky, viedol vozidlo VW Multivan od obce Gemerská Hôrka smerom ku križovatke so št. cestou I/19, kde pri vchádzaní z vedľajšej cesty označenej dopravnou značkou "Daj prednosť v jazde“ na hlavnú cestu označenú dopravnou značkou „Hlavná cesta“ nedal prednosť v jazde vozidlu Škoda Octavia, ktoré viedla vodička z Bratislavy v smere jazdy od Rožňavy na Bohúňovo a došlo k ich zrážke. Po náraze vozidlo VW Multivan odhodilo do križovatky, kde v tom čase na hranici križovatky stálo vozidlo Škoda Fabia, ktoré viedol vodič z okresu Košice okolie a došlo k ich zrážke. Dopravnú nehodu zavinil vodič VW Multivan, ktorý bol riešený v blokovom konaní," spresnila okolnosti zrážky hovorkyňa krajskej polície Jana Mésarová.

Obrazom: Dopravná nehoda v Plešivci
13
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM