Peter Simon Rôzne

FOTO, VIDEO: Zima pohltila aj neďaleký Pačanský kopec. Pozrite na tú krásu!

Z Krásnohorského Podhradia sme sa s fotoparátom a kamerou vybrali smerom na Úhornú. Tento úsek cesty pozná azda každý z okolia. V zimnom období je však cesta pre motorové vozidlá uzavretá!

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Zima pohltila aj neďaleký Pačanský kopec. Pozrite na tú krásu!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Cesta II. triedy, ktorá je značne v zlom technickom stave, prináša pekný zážitok z prechádzky. V toto zimné obdobie je o to krajšia, že všade na vôkol vidieť zasnežené pláne, ktoré určite spríjemnia prechádzku týmto krásnym no nebezpečným úsekom. Cesta sa od konca novembra až do marca stáva uzavretou pre všetky motorové vozidlá.

Mimo okres

Po dosiahnutí vrchola Pačanského kopca vás tabuľa informuje o zmene okresu, čiže sa rázom ocitnete v okrese Gelnica. Informačné tabule zase turistov pekne nasmerujú na trasu, ktorú majú naplánovanú. Po ceste z vrchola sa hneď črtá krása tohto kraja, ktorú pani zima ešte viac rozžiarila.

Vyhľadávaná vodná nádrž aj v zime!

Len niekoľko sto metrov pred obcou Úhorná, avšak v katastrálnom území Smolníka, sa nachádza vodná nádrž, ktorá na prvý pohľad skôr pripomína romantické horské jazero. Od jari do jesene bývajú brehy obkolesené sústredenými rybármi, ktorí odtiaľ neodchádzajú naprázdno. V zime zas množstvo ľudí využíva nádrž na korčuľovanie a iné radovánky na snehu a ľade.

Pozrite si v nasej galérii foto a videozostrih zasneženého Pačanského kopca.

Zasnežený Pačanský kopec
1
Galéria
Obrazom: Zasnežená Úhorná
28
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM