Peter Simon Kultúra

FOTO, VIDEO: Špeciality v Štóse ochutnával aj bývalý prezident Rudolf Schuster

V jednom z najzdravších kútov Slovenska sa oslavovalo. Prichádza Svetový deň turizmu, ktorý si pripomenuli aj v certifikovanom klimatickom raji Kúpeľov Štós. Pozrite sa, čo sa dialo :)

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Špeciality v Štóse ochutnával aj bývalý prezident Rudolf Schuster
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako súčasť osláv Svetového dňa turizmu a pri príležitosti ukončenia svojej 134. kúpeľnej sezóny sa v Kúpeloch Štós v spolupráci so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a Slovenskou agentúrou cestovného ruchu organizoval už 8. ročník GRAND PRIX ŠTÓS 2015 – súťaž vo varení v kotlíkoch.

Už pri príchode do areálu kúpelov to všade poriadne rozvoniavalo rôznymi špecialitami každého druhu. Porgram začal otvorením akcie. Následne sa družstvá pustili do prípravy chutných pokrmov a začal sa aj sprievodný kultúrny program. Na pódiu sa postupne vystiredalo niekoľko účinkujúcich, či už folklórneho alebo popového žánru. Na počúvanie a do tanca vyhrávali SLOVAK TANGO, La Femme, MIXTAPE, SHORT SWING, VESNADA.

Počas celého dňa panovala príjemná a zabavná atmosféra, ktorú si podľa organizátorov prišlo vychutnať v priebehu dňa približne 3000 ľudí. Tí si mohli okrem ochutnávania pokrmov a specialít užiť aj sprievodné podujatia ako remeselnícky jarmok, výstavu historických vozidiel a zasúťažiť si. Pre najmenších boli pripravené tvorivé dielne, rozprávková komnata, rytierska sála, vodníkovo ale aj zaujímavá lukostreľba.

Na podujatí samozrejme nechýbal ani bývalý prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster, rodák z Medzeva, ktorý nám prezradil zopár zaujímavosti.

Vyjadrenie organizátora a bývalého prezidenta Slovenskej repbliky nájdete vo videoreportáži v našej galérii.

Pozrite si zujímavé fotky ;)

Ďalšie fotky nájdete TU!

8. GRAND PRIX - KÚPELE ŠTÓS
1
Galéria
8. GRAND PRIX - KÚPELE ŠTÓS
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM