Peter Simon Správy

FOTO, VIDEO: Rožňavčania spojili sily a vytvorili nový rekord, živá reťaz okolo Strážnej veže

V rámci jedného z programov kultúrneho leta 2017 sa v našom meste uskutočnil pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov. Rožňavčania symbolicky objali Strážnu vežu. Naše mesto získalo v poradí 15. rekord.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Rožňavčania spojili sily a vytvorili nový rekord, živá reťaz okolo Strážnej veže
60
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook

Rožňava sa naplno pustila do vytvorenia nového rekordu. Na to, aby sme však cenný zápis získali bol potrebný čo najväčší počet ľudí.

Pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov sa uskutočnil v nedeľu, 9. júla 2017 na Námestí baníkov v rámci programu Rožňavského kultúrneho leta 2017.

Rožňavčania ukázali, že sa vedia spojiť a prispieť k dobrej veci. Stovky z nich sa chytili za ruky a symbolicky objali našu dominantu mesta, Strážnu vežu. Tým vytvorili nový slovenský rekord. Na všetko dohliadal komisár a zakladateľ Knihy slovenských rekordov, Igor Svítok. Ten nám uviedol, že rekord sa vydaril. „Živá reťaz okolo Strážnej veže bola vytvorená z 341 ľudí,“ doplnil Svítok.

Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek a video z podujatia, ktoré sme si pre vás pripravili.

„Počas tohto podujatia sme chceli spoločnými silami získať rekord o najväčší počet ľudí v živých kruhových reťaziach a následný zápis do Knihy slovenských rekordov. To sa nám napokon aj podarilo,“ povedala kultúrna referentka Lenka Leštáková.

Na Námestí baníkov do tanca hrala Ľudová hudba Ondreja Hlaváča a predstavili sa aj folklórne súbory Haviar, Dubina, Borostyán a Detské folklórne súbory Haviarik a Kincskeresö.

Podujatie sa organizovalo v rámci Rožňavského kultúrneho leta 2017 za finančnej podpory Košického samosprávneho kra­ja.

Obrazom: Rožňavčania vytvorili ďalší slovenský rekord
60
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM