Peter Simon Správy

FOTO, VIDEO: Pozrite si priebeh pikniku v historickom štýle v Betliari

Rožňavčania a aj turisti si mohli na vlastnej koži vychutnať Andrássyovský piknik v historických kostýmoch s hudbou. Nechýbalo ani historické auto zo známeho seriálu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Pozrite si priebeh pikniku v historickom štýle v Betliari
37
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook

Počasie sa umúdrilo a Andrássyovský piknik sa mohol začať. Tento rok prebiehal v štýle 1890. Okrem dobrôt návštevníkov podujatia zaujal aj starý Ford, ktorý obdivoval azda každý.

Piknik v krásnom prostredí pri živej hudbe sa konal v areáli pred historickým kaštieľom v Betliari v sobotu, 15. júla 2017 so začiatkom od 14:00 hod. Hostí vítali dobovo oblečené slečny, s ktorými sa mohli návštevníci aj odfotografovať.

Betliarske múzeum obnovilo tradíciu piknikov v parku pri kaštieli podľa vzoru aristokratických zvykov pred troma rokmi. Aj tohto roku boli vítaní všetci, ktorí chceli zažiť nezabudnuteľné chvíle na anglickom trávniku, kde kedysi piknikovala európska smotánka.

„Na lúke pred kaštieľom znela cigánska hudba v podaní kapely Classic Gipsy Music, o zábavu pre deti sa postaralo divadlo Theátrum a pre najmenších budú pripravené aj kostýmy na fotografovanie. Návštevníci sa mohli pred kaštieľom vyfotiť s historickým automobilom Jánosa Mártona zo seriálu 1890 a tiež s aristokratickou spoločnosťou v historických kostýmoch. Účasť je oproti vlaňajšku menšia, a to pripisujeme nepriaznivému počasiu,“ spresňuje Judita Krajčiová.

Pred kaštieľom sa podávali šľachtické piknikové pochúťky a rôzne špeciality z regiónu. Ľudia si mohli na mieste zakúpiť aj kvalitné víno z Gemera, rôzne zaváraniny, džemy, či domáci med.

„Okrem klasických prehliadok kaštieľa boli pripravené aj seriálové prehliadky po stopách detektíva Mártona po nezvyčajných, bežne nesprístupnených trasách, kde sa návštevníci dozvedia zaujímavosti zo zákulisia seriálu 1890. Tieto špeciálne seriálové prehliadky prebiehajú od 16:00 hod. do večerných hodín,“ doplnila Krajčiová.

Obrazom: Piknik v Betliari v štýle 1890
37
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM