Peter Simon Rôzne

Foto, video: Imatrikuláciám sa nevyhli ani malí prímania

V tomto čase sa takmer na všetkých školách konajú imatrikulačné slávnosti. Táto udalosť je už tradíciou každej školy aj v našom meste. Koncom minulého týždňa sa konali aj na gymnáziu v Rožňave, kde kvarťania prijímali do cechu študentského mladých prímanov.

Ilustračný obrázok k článku Foto, video: Imatrikuláciám sa nevyhli ani malí prímania
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

O imatrikulácii študentov Obchodnej akadémie v Rožňave sme vás tento týždeň informovali v správe Kostýmy, pomaľované tváre i plnenie zábavných úloh: Na TIETO imatrikulačky prváci v Rožňave len tak nezabudnú

Slávnostná imatrikulácia sa na gymnáziu niesla v znamení dobrej zábavy. Veď o to šlo študentom deviatého ročníka, kvarťanom, ktorí pripravili nováčikom študentom zo základných škôl, zaujímavé disciplíny. Po splnení daných úloh ich tak gymnazisti prijali na novej škole, ako študentov.

Na podujatí sa zúčastnili už spomínané ročníky tried, ale aj ostatný študenti školy, riaditeľ školy, a poniektoré profesorky. „Prímania musia splniť mnoho rôznych úloh, ktorými musia prejsť. Napríklad museli vylízať čokoládu z gumákov, zubnou kefkou očistiť topánky, robiť kliky nad dievčaťom,“ prezradil študent Jozef Matis. Ako ďalej dodal, úlohy vytvárala celá trieda spoločne.

Celé podujatie sa nieslo vo vojenskom štýle a nás zaujímalo prečo. „Takže vojenskú tému sme si vybrali práce kvôli tomu motívu, že by sa nemalo bojovať, že by sa všetci mali mať radi a mali by sme si byť všetci rovní,“ povedala študentka Vanda Hanuštiaková. Ďalej prezradila, že podľa nej sa mladí študenti držali veľmi dobre, každú jednu úlohu splnili aj keď s istým odporom alebo nechuťou, ale splnili.

Aj nováčikovia gympla si vytvorili zopár zaujímavých scénok, ako napríklad scénku učenie sa v triede. Iní zas zaspievali pesničku. Ako nám väčšina prezradila, podujatie sa im páčilo, bola sranda a tento deň si určite zapamätajú. Na záver si každý prevzal diplom a slávnostne si pripili na ďalšie úspechy.

Náš portál vám prináša videoreportáž z podujatia, kde nájdete ďalšie zaujímavé vyjadrenie a zábery.

Imatrikulácia triedy príma - Gymnázium Rožňava
1
Galéria
Imatrikulácia triedy príma - Gymnázium Rožňava
22
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM