Peter Simon Šport

FOTO: Večer bojových športov v Rožňave, padlo aj K.O.

Turnaj svojou prítomnosťou poctili muži nie len zo Slovenska, ale aj zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Večer bojových športov v Rožňave, padlo aj K.O.
96
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie pod názvom Snipers Fight Night sa v našom meste konalo v sobotu, 3. júna 2017 v športovej hale. Akciu, ktorá sa začala krátko po 19:00 hod. si nenechali ujsť stovky nadšencov. Priestory športovej haly sa premenili na zápasnícky ring. Okrem tradičného boxu sa súťažilo aj v thajskom boxe, kickboxe, MMA.

Večer sa niesol v dobrej atmosfére a kvalitných súbojoch, o čom nasvedčovali aj prestížne mená zúčastnených. Ani Rožňavčania sa nenechali zahanbiť a do ringu postavili hneď niekoľko domácich súťažiacich.

Ako prezradil Marek Pampurík zo Snipers gymu, organizoval sa večer bojových športov, diváci mohli vidieť zápasy v thajskom boxe, kickboxe, MMA a aj v tradičnom boxe. Tomuto športu sa venujú v domácom Sniper Gym klube, už viac ako päť rokov. A práve z tohto vyplynulo to, že by bola potreba prezentovať domáci klub, domácich zápasníkov a takisto tento šport.

„Diváci mohli vidieť dvanásť zápasov, to znamená dvadsaťštyri zápasníkov. Boje boli medzinárodné, mali sme zapojených bojovníkov z celého Slovenska a aj z Maďarska. S účasťou divákov nie sme veľmi spokojní, nakoľko sme čakali, že sa rožňavských divákov na dnešnej akcii ukáže viac,“ prezradil po zápase Marek, ktorý sa v ringu ukázal tiež.

Galavečer spĺňal slovenský štandard, ktorý je nastavený dosť vysoko. Nechýbal ani moderátor a niekoľko rozhodcov, či lekár. „Na dnešnej akcii sa nachádzalo dokopy okolo 300 ľudí,“ spresnil Pampurík.

Diváci v jednom z posledných zápasov večera mohli vidieť aj poriadne K.O., ktoré nasadil súperovi Marek Tarabus.

„Každý si myslí, že box je agresívny šport, ktorý je založený na vybíjaní si síl, no ja by som povedal, že je to presný opak. Kto spozná bližšie zápasníka, ktorý sa postaví do ringu, bol by možno milo prekvapený, čo sú to za ľudia dobrí od srdca, nápomocní. Celé je to o športe, o tréningu a v podstate zápas je len vyvrcholením tej určitej prípravy, ktorá smeruje k tomu zápasu. Úrazy k tomuto športu samozrejme patria,“ povedal na záver Marek Pampurík.

Obrazom: Sniper Fight Night v Rožňave
96
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM