Peter Simon Správy

FOTO: V Rožňave sa uskutočnil 3. ročník veľtrhu pre seniorov

Pomoc a podpora seniorom je jednou z mét mesta Rožňava a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rožňave a preto zorganizovali už 3. ročník Rožňavského veľtrhu pre seniorov v spoločenskej sále MsÚ v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Rožňave sa uskutočnil 3. ročník veľtrhu pre seniorov
23
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Ako informovala Erika Švedová, z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v Rožňave, cieľovou skupinou tohto podujatia boli seniori v okrese Rožňava.

„V programe podujatia boli pripravené informačné bloky o potrebách seniorov a o prevencii z oblasti fyzického, psychického, sociálneho a spirituálneho zdravia. Počas podujatia vo vestibule prebiehali taktiež sprievodné aktivity zamerané na zdravie, uspokojovanie sociálnych a spirituálnych potrieb, pomoc v chorobe, bezpečnosť, kultúru a krásu,“ uviedla.

Podľa jej slov, odborníci seniorom prednášali na rôzne témy (inkontinencia, terénna opatrovateľská služba, doplnkové zdravotnícke potreby, kompenzácia ťažko zdravotne postihnutia…). V rámci všetkých prednesených tém a tiež aj oblasti bezpečnosti seniorov, mali účastníci veľtrhu možnosť diskusie, individuálnej konzultácie a poradenstva, čo seniori veľmi privítali. „Dokonca prítomní mali možnosť v rámci akcie si dať odmerať krvný tlak, pulz, hmotnosť, telesné tuky, cukor v krvi, taktiež mohli využiť služby ako napr. strihanie vlasov či úpravy účesu alebo masáž šije a horných končatín,“ informovala Švedová

Na záver uviedla, že veľtrh pre seniorov mal u prítomných veľký pozitívny ohlas, pretože získali veľmi užitočné rady a informácie a podľa potreby sa odborníci mohli každému venovať individuálne.

Obrazom: V Rožňave sa uskutočnil 3. ročník veľtrhu pre seniorov
23
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM