Peter Simon Správy

FOTO: V parku pod Strážnou vežou pribudli nové lavičky

Rožňava sa opäť o niečo viac skrášlila. V parku pod Strážnou vežou pribudli nové lavičky. To však nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V parku pod Strážnou vežou pribudli nové lavičky
8
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V parku pribudlo nové posedenie. Starí či mladí, študenti, alebo rodinky, si tak po novom môžu v srdci nášho mesta posedieť na nových lavičkách.

V Rožňave sa nachádza hneď niekoľko parkov, ktoré v slnečné dni ponúknu príjemný chládok a vyhľadávajú ich aj mladí aj dôchodcovia na oddych, či len také posedenie. Niektoré, aj keď sú pravidelne udržiavané a kosené, sú v horšom stave a nerobia dobrú vizitku mestu. Karta sa však obrátila. Radnica sa púšťa do revitalizácie parkov.

Primátor mesta Pavol Burdiga, informoval, že ako prvý prišiel na rad park pod Strážnou vežou. „Od Ministerstva financií sme dostali čiastku 14 000 eur na obnovy niektorých častí mesta. My sme sa rozhodli začať parkom pri veži, keďže sa nachádza v centre. Práce sa začali výmenou lavičiek. Sú určite estetickejšie a pohodlnejšie, tie pôvodné mali už zhruba aj 30 rokov,“ spresnil primátor.

„Lavičky sa dodali a aj osádzali v priebehu dnešného dňa (utorka, 16. októbra 2018) za pomoci Malých obecných služieb a zamestnancov Technických služieb mesta Rožňava. Prítomný bol aj hlavný architekt mesta. Chýbajúce štyri kusy lavičiek budú dodané v priebehu tohto týždňa. Dokopy tak v parku pod Strážnou vežou pribudne 24 nových posedení. Okrem toho sa na jar v parku osadia aj nové stojany na bicykel a aj dve šachové betónové stolíky,“ povedal pre náš web riaditeľ Technických služieb mesta Rožňava, Mikuláš Gregor.

Obrazom: Nové lavičky v parku pod Strážnou vežou
8
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM