Peter Simon Správy

FOTO: Priemyselné dedičstvo regiónu predstavuje nová dvojjazyčná publikácia

Priemyselné dedičstvo a históriu regiónov okolo Rožňavy a maďarského Miškovca predstavuje nová kniha, ktorú vydalo občianske združenie Medza, pôsobiace pri Baníckom múzeu (BM) v Rožňave. Prezentácia knihy prilákala mnoho záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Priemyselné dedičstvo regiónu predstavuje nová dvojjazyčná publikácia
8
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Občianske združenie MEDZA, pôsobiace pri Baníckom múzeu v Rožňave, prezentovalo vo štvrtok, dňa 21. marca 2019 širokej verejnosti dvojjazyčnú slovensko-maďarskú knižnú publikáciu Rožňava a Miškovec – priemyselné dedičstvo (Rozsnyó és Miskolc – ipari örökség), ktorú vydalo na sklonku minulého roka.

„Podujatie sa konalo v zasadacej miestnosti Zážitkového centra SENTINEL, kde po úvodnom privítaní pána riaditeľa P. Lackaniča prezentovali múzejníci aj zaujímavé regionálne témy. Ako prvý sa predstavil Norbert Mogyorósi, ktorý prezentoval lanové dráhy na Gemeri, do histórie chaty Volovec zúčastnených zasvätila Gabriela Kolesárová, po ktorej sa dostal na rad Pavol Horváth, ktorý predviedol 3D vizualizáciu priemyselnej časti Rožňava Bane,“ informoval Róbert Šimko z Baníckeho múzea v Rožňave.

Ako doplnil, v závere podujatia vystúpila Jaroslava Neubauerová a prítomným predstavila aj samotnú knihu, ktorú si potom mohli záujemcovia vziať so sebou ako darček. „My pevne dúfame, že sa táto kniha, ako aj iné publikácie Baníckeho múzea v Rožňave, bude naďalej tešiť veľkému záujmu verejnosti,“ uviedol na záver Šimko.

Obrazom: Priemyselné dedičstvo regiónu predstavuje nová dvojjazyčná publikácia
8
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM