Peter Simon Správy

FOTO: Pozrite si priebeh protestu proti výstavbe splyňovacej elektrárne pod Soroškou

Pod Soroškou proti výstavbe splyňovacej elektrárne protestovali stovky Gemerčanov. Na hlavnom ťahu sa tvorili dlhé kolóny.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pozrite si priebeh protestu proti výstavbe splyňovacej elektrárne pod Soroškou
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Stovky ľudí pod Soroškou protestom vyjadrilo nesúhlas so zámerom vybudovania splyňovacej elektrárne medzi obcami Lipovník a Krásnohorská Dlhá Lúka.

Protest, ktorý začal v piatok, 22. marca 2019 presne od 16:30 hod., prebiehal celý čas v pokojnom duchu, no vodiči smerujúci do Košíc alebo opačne, si museli približne polhodinu postáť v kolónach. Na celý priebeh akcie a bezpečnosť dohliadala štátna polícia.

Podľa organizátorov sa protestu zúčastnilo viac ako 500 ľudí z blízkeho i širšieho okolia.

Pozrite si desiatky fotiek z protestného zhromaždenia na štátnej ceste 1/16 pod Soroškou proti výstavbe splyňovacej elektrárne na Gemeri, na hranici troch obcí – Krásnohorská Dlhá Lúka, Krásnohorské Podhradie a Lipovník, pod názvom Chceme hrad, nie spaľovňu.

Na proteste nechýbali rôzne transparenty vyjadrujúce nesúhlas so zámerom investora, ktorý by na Gemeri chcel vybudovať splyňovaciu elektráreň.

Protest organizovali členovia petičného výboru, ktorí pred niekoľkými týždňami spustili aj petíciu proti výstavbe splyňovacej elektrárne na Gemeri.

Viac o danej téme sa dočítate v článku Projekt splyňovacej elektrárne na Gemeri: Zdvihla sa vlna nevôle, reakcia zástupcu investora!

Obrazom.: Protest pod Soroškou
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM