Peter Simon Správy

FOTO: Mladí rozdávali v Rožňave radosť objatiami

Radosť a úsmev na tvári dokáže vyčariť aj obyčajné objatie. Tie sa v rožňavských uliciach rozdávali rovno v tisícoch...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladí rozdávali v Rožňave radosť objatiami
12
Galéria
Foto: Dominika Račková / Zdroj: Dnes24.sk

Konal sa v poradí už 7. ročník medzinárodného Dňa objatí. V Rožňave sa takáto akcia uskutočnila po štvrtýkrát. Približne 32 dobrovoľníkov v oficiálnych tričkách Hug Day a s tabuľkami Objatie zdarma vyrazilo dopoludnia na Námestie baníkov, kde objali prvých náhodných okoloidúcich. Rána sú pre mnohých pracujúcich či školopovinných hotovým utrpením. Tentoraz však Rožňavčanom rozjasnila deň krásna akcia.

Ako nám na mieste akcie prezradila Paťka Albertová, spoluorganizátorka podujatia v našom meste, jednalo sa o 4. ročník tohto podujatia v Rožňave. „Objatia rozdávalo 32 dobrovoľníkov. Počasie nám trochu neprialo, ale aj tak sme rozdali krásnych 5 181 objatí. Navštívili sme školy, škôlky, jasle, regionálny úrad verejného zdravotníctva aj domov sociálnych služieb,“ povedala pre náš web Albertová.

Ako doplnila, väčšina ľudí reagovala veľmi pozitívne a mali z toho radosť, čo vlastne aj bolo cieľom. „Takže si myslím, že akcia splnila svoj účel, a aj keď počasie sklamalo tak naši dobrovoľníci nesklamali a dali všetko do toho, aby aj 4. ročník dňa objatí v Rožňave bol pekný a nezabudnuteľný,“ spresnila.

Pozrite si v priloženej fotogalérii desiatky záberov z rožňavského podujatia Hug Day!

„Som šťastná, že som sa rozhodla prísť tento rok na Hug day. Bolo krásne vidieť úsmevy ľudí a detí, keď im každý jeden z nás venoval objatie. Bolo do dojímavé,“ doplnila pre Rožňavu 24 dobrovoľníčka Dominika Račková.

Obrazom: Takto to vyzeralo v rožňavských uliciach počas Dňa objatí
12
Galéria
Foto: Dominika Račková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM