Peter Simon Kultúra Iné športy Šport Správy

FOTO: Hubertova jazda v Betliari je minulosťou, jazdci sa rozlúčili so sezónou

V areáli historického kaštieľa sa uskutočnil 21. ročník Jazdy svätého Huberta. Podujatie každoročne uzatvára jazdeckú sezónu a návštevníci tak pomyselne poďakujú patrónovi za dobré športové i spoločenské úspechy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hubertova jazda v Betliari je minulosťou, jazdci sa rozlúčili so sezónou
Foto: Andrea Gajdošová / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie sa uskutočnilo 8. októbra 2016 s celodenným programom. Nechýbal sprievod obcou, či slávnostný príhovor starostu obce Betliar. Počasie doprialo a podujatie sa tak mohlo naplno začať. Bohatý sprievodný program myslel na každú vekovú kategóriu. Jazda sv. Huberta patrí medzi významné kultúrne podujatia v Betliari a celom našom okrese.

Akcia sa už dlho viaže na historické poľovnícke tradície rodiny Andrássy, pôvodných majiteľov kaštieľa Betliar. Sv. Hubert je patrónom poľovníkov a jazdcov a Hubertova jazda je ich poďakovaním a slávnostným ukončením jazdeckej sezóny.

Tento rok si organizátori podujatia pripravili vcelku bohatý program. Nechýbal slávnostný ceremoniál, spomínaná jazda svätého Huberta, či ukážka výcviku koní, voltíž a prezentácia rýchlosti koní. V dopoludňajších hodinách sa k programu pridalo ešte skákanie parkúrových prekážok, jazda zručnosti a westernové súťaže.

Pozrite si priebeh podujatia v areáli kaštieľa Betliar v našej galérii.

Hubertova jazda v Betliari obrazom (2016)
32
Galéria
Foto: Andrea Gajdošová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM